Diari Més

Internacional

Diversos ferits per un atac terrorista amb un ganivet a Nova Zelanda

L'atac s'ha saldat amb sis ferits, dels quals tres es trobarien en estat crític

Imatge d'arxiu de la primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern.

Diversos ferits per un atac terrorista amb un ganivet a Nova ZelandaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis persones han resultat ferides aquest divendres per l'atac amb ganivet d'un presumpte terrorista, abatut a tirs per la Policia, en un supermercat de la ciutat neozelandesa d'Auckland, segons confirmen fonts oficials.

«Aquesta tarda al voltant de les 2.40 (hora local) un extremista violent ha perpetrat un atac terrorista contra neozelandesos innocents», ha dit en una roda de premsa a Wellington la primera ministra de Nova Zelanda,JacindaArdern, en remarcar que l'«extremista» era conegut per les autoritats del seu país.

Ardernha explicat que el presumpte terrorista, de 32 anys, «òbviament donava suport a la ideologia de l'Estat Islàmic» i ha indicat que havia migrat de Sri Lanka a Nova Zelanda fa 11 anys i es va convertir en una persona d'interès el 2016 per les seves inclinacions extremistes.

La mandatària també ha detallat que aquest atac s'ha saldat amb sis ferits, dels quals tres es trobarien en estat crític.

Abans de la intervenció de la primera ministra, la Policia de Nova Zelanda ha informat que ha abatut a tirs a un home que presumptament ha estat l'autor d'un atac amb arma blanca en un supermercat de l'oest de la ciutat d'Auckland.

La Policia de Nova Zelanda ha confirmat en un comunicat que l'atacant ha mort a conseqüència dels trets dins del supermercat d'Auckland, ciutat confinada per un brot amb la variant delta de la covid-19.

tracking