Diari Més

L'OMS analitza una nova variant del coronavirus detectada a Colòmbia

Tindria resistència a les vacunes

Una infermera preparant una dosi de la vacuna Janssen a l'interior del bus del Banc de Sang a Alcanar.

Espanya registra 27.149 nous casos de covid-19 amb 73 defuncions més des de dimartsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) s'ha posat en alerta després de tornar a topar-se amb una nova variant del coronavirus, batejada com a Mu, amb origen a Colòmbia. No és nova per a l'OMS, ja que durant el mes de gener d'aquest 2021 ja es va detectar algun cas amb aquesta variant, però llavors es va descartar que es tractés d'un nou tipus de covid.

Científicament anomenada variant B-1621, està classificada com a «variant d'interès», segons va detallar l'OMS en el seu butlletí epidemiològic, publicat en les últimes hores.

Les mutacions que presenta aquesta variant podrien indicar, sempre segons l'OMS, una «escapada immunitària» o, dit amb altres paraules, que presentaria resistència a les vacunes.

L'OMS caracteritza les variants de la covid que van apareixent com «d'interès» o «preocupants», per tal de poder jerarquitzar-les d'alguna manera.

Les «preocupants»

De totes les variants que s'han identificat fins ara, quatre han estat catalogades com a «preocupants», entre elles, l'Alfa i la Delta, mentre que altres cinc són «d'interès», com l'esmentada Mu.

Després de fer acte de presència a Colòmbia, la Mu també s'ha trobat en altres països sudamericans i Europa.

tracking