Diari Més

Més de 4,5 milions de morts per covid-19 a tot el món

S'han registrat més de 216 milions de contagis des que es va iniciar la pandèmia

Un grup de persones fa cua per a rebre la vacuna contra la Covid-19 en un punt de vacunació en el comtat de Miami-Dade, Florida.

El viròleg més prestigiós dels EUA indica el lloc al qual no va ni estant vacunatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra global de morts per covid-19 va superar dilluns els 4,5 milions, amb els Estats Units i el Brasil com els països més colpejats, segons el recompte independent de la UniversitatJohnsHopkins.

En total, s'han registrat més de 216 milions de contagis des que es va iniciar la pandèmia al començament de 2020.

Els Estats Units és el país amb major nombre de defuncions, amb més de 637 000 morts; seguit pel Brasil, amb 579 000; i l'Índia amb 438 000 morts, d'acord amb les dades del centre universitari estatunidenc.

En les últimes setmanes, els casos han tornat a repuntar als Estats Units amb l'arribada de la variant delta, especialment contagiosa, mentre que s'ha alentit el ritme de vacunació.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit de la creixent disparitat en l'accés a les vacunes com un dels principals riscos per a controlar la pandèmia.

De 4.000 milions de dosis administrades a nivell global, més del 80% ho han estat en països d'ingressos alts i mitjans, que representen en conjunt menys de la meitat de la població mundial, va advertir l'organisme.

tracking