Diari Més

Detecten una nova variant de la covid-19 més contagiosa, més evasiva als anticossos i que muta el doble de ràpid

S'ha detectat a Sud-àfrica, al Regne Unit, la Xina, la República Democràtica del Congo, a les illes Maurici, a Nova Zelanda, Portugal i a Suïssa

Imatge de les quatre vacunes disponibles en un punt de vacunació massiva.

vacunes, coronavirus, covid-19, pandèmia, virus, AstraZeneca, Moderna, Pfizer, JanssenEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Científics i epidemiòlegs d'arreu del món segueixen de ben a prop una nova variant de la covid-19 descoberta a Sud-àfrica. La C.1.2podria tenir una major transmissibilitat i resistència a les vacunes i a més muta el doble de ràpid que la resta de variants.

Segons EricFeigl-Ding, membre de la Federació de Científics Estatunidencs, la C.1.2s'allunya del virus original més que qualsevol altra variant detectada fins ara. Motiu pel qual fa sigui un problema per a les vacunes actuals contra el SARS-CoV-2.

Experts de l'Institut Nacional de Malalties Transmissibles de Sud-àfrica, han publicat el descobert en un estudi preliminar que ara ha de ser revisat per científics de tot el món. De moment, les conclusions que s'han extret són que es tracta d'una variant més contagiosa, més evasiva als anticossos i que muta el doble de ràpid que la resta de variants.

S'ha detectat la C.1.2en la majoria de les províncies de Sud-àfrica i en set països més: al Regne Unit, la Xina, la República Democràtica del Congo, a les illes Maurici, a Nova Zelanda, Portugal i a Suïssa.

tracking