Diari Més

La Coalició Mundial per derrotar el Daesh condemna «fermament» l'atemptat del dijous a l'aeroport de Kabul

L'ONU demana que no s'utilitzi l'Afganistan per amenaçar o atacar cap país

Imatge del fum de les bombes just després de l'atac.

Augmenten a 95 els morts en el doble atemptat en l'aeroport de KabulEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coalició Mundial per derrotar el Daesh ha condemnat «fermament»l'atemptat del dijous passat a l'aeroport de Kabul, a l'Afganistan, que va deixar almenys 170 morts. «Dolem per la pèrdua de civils afganesos i britànics i dels membres del servei nord-americans», indica l'ens en un comunicat. «La tràgica pèrdua de vides només es veu agreujada pel fet que els morts s'esforçaven per evacuar o treballaven per dur a terme aquesta missió humanitària», ha afegit. El text s'ha fet públic poc abans que se sabés que el Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat una resolució amb 13 vots a favor i l'abstenció de la Xina i de Rússia que demana que no s'utilitzi l'Afganistan per amenaçar o atacar cap país.
La resolució no unànime de l'Organització de les Nacions Unides també reclama assistència humanitària a la zona i el moviment lliure dels afganesos un cop es retirin del país els exèrcits nord-americà i de la resta d'aliats.

De la seva banda, la Coalició Mundial per derrotar el Daesh anuncia que seguirà prenent les «mesures necessàries»per garantir la «derrota duradora»de l'organització amb una «forta pressió antiterrorista».

tracking