Diari Més

Els empleats en contacte amb el públic a França hauran de tenir el certificat sanitariés obligatori per poder seguir treballant

En cas contrari l'empresari ha d'interrompre temporalment l'activitat en contacte amb el públic d'un assalariat que incompleix la regla

Haurà de compensar al perjudicat amb 53.657 euros.

Condemnen un cambrer per servir detergent per rentaplats en comptes de mostPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant d'1,8 milions d'empleats que estan en contacte amb el públic en establiments públics i privats de França en els quals el certificat sanitari és obligatori des de començaments d'agost han d'estar en possessió d'aquest mateix passi a partir d'avui per continuar treballant.

L'objectiu és «mantenir obertes» les activitats que van haver de tancar durant les primeres onades epidèmiques per evitar els contagis, va subratllar la ministra de Treball, ElisabethBorne, que ha recordat, en una entrevista al canalBFMTV, que són els ocupadors els encarregats de controlar als assalariats.

Els treballadors de bars, restaurants, cinemes, teatres, museus, gimnasos, instal·lacions esportives o administracions quan tractin directament amb el públic han de demostrar que han finalitzat la pauta de vacunació, que han superat el coronavirus fa menys de sis mesos o que disposen d'un test negatiu de menys de 72 hores.

Aquesta disposició està inclosa en la llei adoptada després de l'anunci fet pel president francès, EmmanuelMacron, el 12 de juliol, sobre l'obligació del certificat sanitari per a bona part de les activitats de la vida social com una manera d'incitar a la població a vacunar-se.

Born ha puntualitzat que «ara com ara» no està previst estendre aquesta norma al conjunt dels treballadors el que significa, per exemple, que el cambrer d'un restaurant ha de tenir el certificat, però no és imperatiu per al cuiner, ja que no necessàriament atén els clients.

Un dels temors de moltes empreses concernides per l'obligació de la passadacovidera l'impacte per al seu negoci, i al començament de mes moltes d'elles van assenyalar una caiguda en la seva clientela.

En cas que un empresari o un responsable d'administració no s'asseguri que els seus treballadors sotmesos a l'obligació del certificat el tenen, s'exposa a una pena d'un any de presó i a una multa de 9.000 euros.

Aquest responsable ha d'interrompre temporalment l'activitat en contacte amb el públic d'un assalariat que incompleix la regla, la qual cosa pot arribar a la suspensió del contracte de treball, sense sou, durant dos mesos.

Si al cap d'aquests dos mesos el treballador es mantingués en la seva negativa, teòricament podria acabar acomiadat. Encara que en la pràctica aquesta és una hipòtesi poc probable, entre altres coses perquè la llei sobre el certificat sanitari fixa la vigència d'aquesta obligació fins al 15 d'octubre.

tracking