Diari Més

La pandèmia del coronavirus

La variant delta del coronavirus duplica el risc d'hospitalització

Un estudi confirma que aquesta mutació del virus és més perillosa que l'original

Imatge d'un box de l'UCI d'un hospital.

Es manté l'estabilitat als hospitals de Tarragona i l'Ebre i segueix baixant el risc de rebrotACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones infectades amb la variant delta del coronavirus corren prop del doble de risc de ser hospitalitzades respecte a aquelles contagiades amb la versió alfa, segons un ampli estudi publicat aquest dissabte en The Lancet Infectious Diseases.

Investigadors de l'agència pública de salut britànica (PHE) i la Universitat de Cambridge han analitzat els historials clínics de 43.338 persones que van donar positiu per Covid-19 a Anglaterra entre el 29 de març i el 23 de maig de 2021.

Tan sols el 20% d'aquests casos (8.682) eren provocats per la variant delta, identificada per primera vegada a l'Índia al desembre de 2020, mentre que la resta (34.656) corresponien a la variant alfa, la primera mostra de la qual coneguda es va prendre en el sud d'Anglaterra al novembre de 2020.

D'entre tots els infectats, un de cada cinquanta van ser ingressats per coronavirus en els 14 dies posteriors al seu test positiu. Entre els contagiats amb la variant alfa, van ingressar el 2,2% (764 persones), mentre que entre els infectats amb la delta, van ser hospitalitzats el 2,3% (196).

Després de tenir en compte factors que afecten la predisposició personal per a desenvolupar símptomes greus de Covid, com l'edat, l'origen ètnic i la vacunació, els científics van calcular que el risc d'acabar ingressat es multiplicava per 2,26 amb la variant delta.

«Aquest estudi confirma troballes prèvies que apuntaven que en persones amb la delta és significativament més probable que es requereixi hospitalització», va afirmar Gavin Dabrera, coautor de l'estudi, en un comunicat de la revista científica britànica.

La publicació subratlla que múltiples estudis han mostrat que la pauta completa de vacunació «prevé tant la infecció simptomàtica com l'hospitalització, tant per a la variant alfa com per a la delta».

En el cas d'aquest treball, tan sols el 1,8% dels pacients estudiats (794) havien rebut dues dosis d'una vacuna, el 24% (10.466) estaven parcialment immunitzats i el 74% (32.078) no havien rebut cap injecció.

tracking