Diari Més

El Govern espanyol estima que la vacuna espanyola es podrà comercialitzar a principis de 2022

La ministra de Ciència, Diana Morant, ha indicat que els assajos clínics prosperen adequadament

Pla mitjà d'una treballadora analitzant una mostra de PCR en el laboratori d'Hipra.

La vacuna contra la covid-19 dels laboratoris gironins Hipra començarà els assajos clínics el junyICS Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha afirmat aquest diumenge que la vacuna espanyola contra el coronavirus, desenvolupada per la farmacèutica Hipra, es podria comercialitzar a principis de 2022 si els assajos clínics prosperen.

Així ho ha assegurat aquest diumenge en una entrevista en «El Periódico», després que el divendres la farmacèutica anunciés l'inici dels assajos en humans de la seva vacuna contra el coronavirus.

«La vacuna de Hipra, que ara mateix és la més avançada, presenta bona resposta enfront de totes les variants i, a més, es conserva a temperatura de nevera pel que es facilita molt la logística», ha apuntat la ministra.

Morant ha revelat així mateix que Espanya ha invertit més de 100 milions d'euros en recerca sobre la covid-19 només en l'àmbit públic, des d'on s'han secundat 200 línies de recerca i 100 projectes de capacitació industrial.

D'altra banda, Morant ha apuntat que el Govern treballa per a «recollir el màxim consens possible perquè la llei de la ciència tiri endavant».

Segons ha explicat la ministra, Espanya es troba per sota dels llindars europeus tant en quantitat de científics com pel que fa a salaris.

«Enfortirem tant econòmicament com en recursos les infraestructures i els centres de recerca. Tot això es farà a través d'eines que donin estabilitat a les carreres científiques. Continuarem avançant en la llei de la ciència, que també és un clam ciutadà. La ciutadania exigeix que augmentem la inversió en ciència i innovació i que ens igualem a les taxes europees. Aquest és el gran objectiu», ha assenyalat.

tracking