Diari Més

Un estudi confirma definitivament com es transmet la covid-19

La conclusió de la investigació canvia el paradigma que hi havia fins ara

Imatge de gent amb mascareta passejant per Reus.

mascareta, Reus, gent, coronavirurs, covid-19Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La forma que la covid-19 es transmetia d'una persona a una altra ha estat objecte de debat arreu del món i molts experts havien arribat a diverses conclusions. Ara, un estudi publicat a la revista 'Science' ha provocat que el paradigma establert fins ara canviï i ja podem saber, definitivament, com es transmet la covid-19.

Segons els resultats d'aquesta investigació, tant el SARS-CoV-2 com altres virus respiratoris es propaguen principalment per aerosols que s'acumulen durant hores i hores a l'aire, carregats de partícules virals i, quan una persona les inhala, s'acaba infectant. Aquesta conclusió canvia el que es creia fins ara, que els virus respiratoris, també la grip, el xarampió o els rinovirus es propagaven a través dels esternuts dels infectats, que provocaven gotes que contaminaven a altres persones o a superfícies i quan s'entra en contacte amb aquestes una persona es contagiava.

El grup multidisciplinari d'experts dels EUA, Israel iTaiwánhan revisat una gran quantitat de documentació científica i han arribat a les conclusions publicades a la revista 'Science'.

Llavors, la forma de propagació més probable és l'aèria, concretament inhalar l'aire contaminat d'una habitació amb mala ventilació on hi han respirat persones infectades sense fer ús de la mascareta. D'aquesta manera s'explica els alts brots de contagis en espais tancats i no tants a l'aire lliure.

«La transmissió per inhalació d'aerosols carregats de virus s'ha infravalorat durant molt de temps. Toca revisar els models de prevenció convencionals i adaptar-los als aerosols per a protegir contra aquesta via de transmissió», conclou el líder de l'estudi,ChiaC.Wang.

D'aquesta manera, la forma més fàcil d'evitar els contagis continua sent l'ús generalitzat de les mascaretes, encara que els experts recomanen que no ha de ser l'única estratègia per combatre l'actual pandèmia.

tracking