Diari Més

El major expert en coronavirus dels EUA posa data al final de la pandèmia

Anthony Fauci, principal epidemiòleg dels Estats Units prediu quan es podrà controlar l'expansió del virus

Imatge d'arxiu d'un acte d'homenatge a les víctimes mortals de la covid-19 als EUA.

Els Estats Units pagarà els funerals de tots els seus morts per covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de l'esclat del coronavirus a tot el món, experts de cada país han passat a exercir de portaveus dels governs i a convertir-se en la cara coneguda de la pandèmia. A Espanya va ser l'epidemiòleg Fernando Simón, director del Centre de Coordinació deAlertasi Emergències Sanitàries, mentre que als EUA aquest paper el va exercir AnthonyFauci, el principal epidemiòleg del Govern estatunidenc.

Fauci, que durant el mandat de Donald Trump va destacar pels seus missatges contraris a l'opinió negacionista del llavors president estatunidenc, també va guanyar fama per les seves prediccions sobre el virus.

Aquesta setmana, en una entrevista amb NBCNews,Faucies va aventurar a posar data a la fi de la pandèmia. «Si passem l'hivern, crec que podríem aconseguir-lo en la primavera de 2022», va assegurar.

Fauciva considerar, no obstant això, que controlar l'expansió del virus és «a les mans»dels Estats Units, on la variant delta ha provocat un pic d'hospitalitzacions, però on molts encara rebutgen vacunar-se guiats per teoriesconspiranoiques.

En una altra entrevista per a laNationalPublicRàdio (NPR), l'expert va abundar en la data proposada per a la fi de la pandèmia, la primavera de 2022. «Si totes les coses surten com volem i aconseguim que la immensa majoria de les persones es vacunin, crec que a mesura que avanci la tardor i hivern, podríem començar a tenir un bon control a mesura que ens endinsem en 2022», va indicarFaucien aquesta entrevista.

No obstant això, l'epidemiòleg ha advertit de què «dependrà totalment»del nivell de vacunació als EUA. «No pot haver-hi 90 milions de persones aptes per a vacunar-se que no estiguin vacunades i esperar que pugui fer una bona predicció sobre on estarem, perquè quan hi ha persones sense vacunar, en la mesura en què no ho estan, tenim la possibilitat que el virus continuï circulant, mutant, formant més variants i ficant-nos de nou en una altra situació similar o pitjor que la delta», ha alertatFauci.

tracking