Diari Més

El Govern francès sancionarà als sanitaris no vacunats

La tercera dosi que s'ha aprovat per als majors de 65 anys i per a les persones amb risc, es començarà a administrar al setembre

Una dona amb mascareta passant davant de la Torre Eiffel.

França imposa a les escoles l'ús exclusiu de mascaretes quirúrgiquesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre francès, JeanCastex, ha afirmat aquest dijous que els sanitaris que no estiguin vacunats a partir del 15 de setembre que se'ls va fixar seran sancionats i ho va justificar amb els casos de contaminacions que s'han produït en residències.

«No retrocedirem», ha subratllatCastexen una entrevista a l'emissoraRTLen la qual va al·ludir a una residència en la qual persones majors van ser contagiades pel personal encarregat de cuidar-los. «Ningú pot entendre això», ha afegit.

Ha fet notar que en fixar el termini del 15 de setembre per a l'aplicació de l'obligació de vacunació dels sanitaris -com per a altres col·lectius professionals en contacte amb persones vulnerables- s'ha accelerat la immunització.

«Hem superat el 83% de sanitaris vacunats. La nostra tàctica ha tingut efectes», ha dit.

El primer ministre ha indicat que la tercera dosi que s'ha aprovat per als majors de 65 anys i per a les persones amb malalties que comporten un risc en cas decovides començarà a administrar en les residències a partir del 12-13 de setembre.

La resta dels grups concernits per aquesta dosi de record podran demanar cita per a vacunar-se «des de començaments del mes de setembre», ha precisat. Per rebre aquesta nova dosi, hauran d'haver passat almenys sis mesos des de la precedent.

Castexha exclós, almenys de moment, imposar el certificat sanitari en les empreses.

A França el certificat sanitari -que prova haver completat la pauta de vacunació, haver superat el coronavirus fa menys de sis mesos o tenir un test negatiu de menys de 72 hores- s'ha convertit en obligatori per a moltes activitats de la vida social, fins i tot per anar a un bar o a un restaurant.

tracking