Diari Més

Reunió del Consell Interterritorial amb la possibilitat d'administrar una tercera dosi de la vacuna sobre la taula

Darias ja va avançar al juliol l'alta probabilitat que es converteixi en una realitat a Espanya

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant el Consell Interterritorial de Salut Pública.

Darias descarta un nou toc de queda i donarà suport a les Comunitats Autònomes en les decisions que prenguinMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat i les comunitats tornen a reunir-se aquesta tarda enmig de l'expectació davant l'imminent pronunciament que encara ha de fer l'Agència Europea de Medicaments(EMA) sobre la possibilitat d'administrar una tercera dosi de la vacuna contra la covid.

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que aquest dimecres reprèn el seu horari habitual, té a l'ordre del dia el seu habitual repàs a la situació epidemiològica i de la campanya de vacunació, així comuna actualitzaciótècnica de la resolució de la Direcció General de Salut Pública que estableix el Sistema d'Informació delSNSper al seguiment de la vacunació.

La reunió estarà marcada per la tercera dosi i la comunicació que s'espera aquesta setmana de l'EMA, així com el pla que han adoptat la majoria de comunitats d'avançar la vacuna a les persones que hagin passat la malaltia dels sis mesos que contempla l'estratègia de vacunació a només un o dues.

Sobre la dosi de reforç, que ja han aprovat alguns països europeus sense esperar a l'EMA i té també l'aval de laFDAals Estats Units,Dariasja va avançar al juliol l'alta probabilitat que es converteixi en una realitata Espanya, encara que la postura del Ministeri és la de reunir més evidències científiques i esperar l'opinió de l'agència europea.

De la mateixa opinió és la major part de les autonomies, encara que algunes ja han deixat entreveure la seva implantació en alguns col·lectius, com reclama sobretot el sector de les residències, i advoquen fins i tot persolapar-la amb la de la grip, com Castella i Lleó o Madrid.

La conselleraVerónicaCasadoalbira que s'utilitzarà per recomanació per a determinats grups diana, tal com es fa habitualment amb la vacuna de la grip estacional.

EnriqueRuizEscuderocreu que la decisió ha de secundar-se en «estudis científics i tècnics» que avalin que produirà «un major grau de protecció»; en cas que l'EMA determini la necessitat de fer-ho, advoca perquè els grups prioritaris siguin els immunodeprimits i les persones vulnerables majors de65anys.

La Comunitat Valenciana preveu que la tercera dosi podria ser la línia, però esperarà a l'agència europea i a la decisió que es prengui a l'Interterritorial. Segons va dir la consellera de Sanitat,AnaBarceló, ha d'haver-hi evidència científica i quedar demostrat que és necessària, sobretot per a les persones immunodeprimides.

Fonts de la conselleria de Salut han assenyalat a Efe que considera importants tres elements: «El rigor tècnic/científic; la coordinació interautonòmica (tenir criteris comuns) i una visió també global de la pandèmia, conscients de la importància de protegir els més vulnerables i exposats en cada societat així com d'aconseguir una protecció tambéa escala mundial».

tracking