Diari Més

La vacuna de reforç de Johnson&Johnson genera un nivell d'anticossos «nou vegades superior»

Són els resultats d'un estudi inicial de la companyia

La vacuna Janssen produida per la companyia Johnson&Johnson.

Un error destrueix 15 milions de vacunes de Johnson&Johnson als Estats UnitsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica Johnson & Johnson (J&J) ha anunciat aquest dimecres que la dosi de reforç de la seva vacuna contra la covid-19 ha generat resultats prometedors en un estudi inicial.

En un comunicat, la companyia explica que els participants de l'estudi que van rebre la dosi de reforç van produir un nivell d'anticossos «nou vegades superior» a l'observat 28 dies després de la primera dosi.

El cap global de recerca i desenvolupament de J&J, Mathai Mammen, ha explicat que la pauta d'una dosi de la vacuna produeix una resposta immune «duradora» durant vuit mesos, també segons dades inicials.

«Amb aquestes noves dades, també veiem que una dosi de reforç (...) incrementa encara més les respostes d'anticossos entre els participants de l'estudi que prèviament havien rebut la nostra vacuna», ha afegit.

Mammen diu que la signatura espera parlar amb les autoritats sanitàries la possibilitat de «reforçar als vuit mesos o més després de la vacuna primària d'una dosi».

J&J assenyala que es van observar augments «importants» en els nivells d'anticossos en participants d'entre 18 i 55 anys, i també en els majors de 65 anys que van rebre «una dosi de reforç més baixa».

Les prometedores dades, d'un assaig en fase 1/2, encara no han estat sotmesos a una revisió de parells, però els seus resums van ser enviats ahir al diari medRxiv per aquest objectiu, agrega l'empresa.

J&J no esmenta el potencial impacte d'aquesta dosi de reforç sobre la variant delta, encara que assegura que generava una protecció prometedora contra ella en divulgar que la seva durada arribava als vuit mesos.

tracking