Diari Més

Mor per covid un locutor de ràdio dels EUA que defensava que «el seu risc de contagiar-se i morir era molt baix»

Phil Valentine, de 61 anys, ha mort aquest dissabte a Tennessee després d'un mes hospitalitzat a causa de la malaltia

Imatge d'arxiu del locutor Phil Valentine.

Mor per covid un locutor de ràdio dels EUA que defensava que «el seu risc de contagiar-se i morir era molt baix»SuperTalk

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El locutor de ràdio Phil Valentine, de 61 anys i resident a Tennessee (els EUA), ha mort aquest dissabte a causa de la covid-19 després de gairebé un mes hospitalitzat a Nashville lluitant per la seva vida, ha informat la seva cadena, SuperTalk 99.7 WTN, tal com recull The Guardian.

Valentine, de perfil conservador, s'havia mostrat recelós i dubitatiu respecte a la vacuna contra el coronavirus criticant els esforços de les autoritats sanitàries per a vacunar ràpidament a tota la població i fins i tot s'havia atrevit a reescriure la cançó de The Beatles, Taxman, renombrandola com 'Vaxman' per a fer broma amb la campanya de vacunació.

«Deixa'm dir-te com serà, i no m'importa si estàs d'acord, perquè sóc el Vaxman, sí, sóc el Vaxman. Si no t'agrada que vingui, agraeix que no et retingui», va cantar el presentador durant un dels seus programes.

Al desembre de 2020 també va donar la seva opinió sobre la mateixa a través del seu blog, on va assenyalar que, des del seu punt de vista, la població no podia triar lliurement i estava obligada a vacunar-se. «La vacuna no és per a tots», va escriure també i va demanar als seus seguidors utilitzar la «lògica i el sentit comú», defensant que no vacunar-se no implica posar «en perill la vida de ningú», i «això si fins i tot contrec el virus».

«No sóc anti-vacunes», va recalcar, assenyalant que les probabilitats que tenia de contagiar-se «són bastant baixes» i de morir a causa de la malaltia «probablement molt menys de l'1%». «Estic fent el que tots haurien de fer», va assegurar, referint-se a «la meva pròpia avaluació de riscos per a la meva salut personal».

En el mateix post, Valentine critica les mascaretes, ja que sota el seu punt de vista ja no seran necessàries perquè gràcies a la vacunació de la població de risc «el nombre de morts es reduirà a gairebé zero» i la pandèmia «s'acabarà», perquè encara que la gent pugui continuar contagiant-se, ja no moriran.

El presentador va acabar contagiant-se de covid-19 el mes de juliol passat i a través de Facebook va explicar els seus símptomes: tos, congestió i fatiga, a més de sentir dolor «com una merda». A més, va utilitzar el seu perfil per a demanar als seus seguidors que es vacunessin, encara que va recordar que hi ha diverses «alternatives molt efectives».

Quan el seu estat de salut va empitjorar, la seva família va publicar un comunicat en el qual va deixar clara la postura del presentador: «Mai ha estat anti-vacunes, però lamenta no haver estat més vehementment pro-vacuna». El text finalitzava demanant a tothom que «si us plau, vagin a vacunar-se!».

tracking