Diari Més

Un microbiòleg avisa que l'actual variant delta del coronavirus és pitjor que la de l'any passat

Ha advertit que l'estiu de 2022 encara no serà com el de 2019 i que probablement no es podrà adquirir la immunitat de grup

Les mascaretes poden dificultar les comunicacions entre persones

Les mascaretes, una barrera per als virus... i per a la comunicacióefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Microbiologia de l'HospitalGermansTrias i Pujol, Pere Joan Cardona, ha avisat que l'actual variant delta del coronavirus és pitjor que la de l'any passat i ha advertit que l'estiu de 2022 encara no serà com el de 2019 i que probablement no es podrà adquirir la immunitat de grup.

En una entrevista en l'emissora RAC-1, Pere Joan Cardona ha dit: «El que no es vacuni ho té realment fotut; és molt pitjor el virus d'ara que el de l'any passat».

«Amb els números que tenim ara és impossible tenir una immunitat de ramat tal com la tenim entesa, d'erradicar la circulació del virus», ha remarcat el microbiòleg, que ha reconegut que «com més gent es vacuni, menys circularà el virus, encara que la idea que l'estiu de 2022 serà com el del 2019 ens la podem treure del cap».

«Les vacunes són un èxit extraordinari, però estem en una carrera contra el virus i el virus ja s'ha adaptat d'alguna manera a les vacunes», ha advertit l'expert, que ha afirmat que el que saben fins ara és «que el virus és molt pitjor que l'any passat. Encara que sigui per egoisme personal, hem de vacunar-nos».

Sobre la campanya de vacunació, que en els últims dies ha sofert una frenada, ha opinat que «es podria muntar algun tipus de dispositiu per a anar a buscar als grups d'edat que més costen vacunar, que sigui més amigable».

«El certificatcovidés un incentiu, però no sé fins a quin punt es pot demanar. Encara que no es pot exigir perquè no tothom ha tingut temps de vacunar-se, però a l'hivern ja sí. Pot ser útil», ha dit.

«Tenim una immunitat que ens permet que la malaltia no tingui una alta mortalitat i es pot dibuixar un escenari de menys restriccions. El virus el tindrem circulant, però no com fa un any. Podrem fer un tipus de vida amb cada vegada menys restriccions. El 2022 no serà com en 2019, però en absolut serà com enguany», ha conclòs.

tracking