Diari Més

Els EUA aposten per injectar una tercera dosi de la vacuna contra la covid-19

Els responsables de Salut podrien començar a partir del 20 de setembre, a l'espera de l'autorització de la FDA

Personal mèdic prepara una dosi de la vacuna Pfizer.

Una sola dosi d'AstraZeneca o de Pfizer redueix la infecció, segons un estudiEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els responsables de Salut dels Estats Units aposten per injectar una tercera dosi de la vacuna contra la covid-19. Així ho han indicat en un comunicat conjunt publicat pel Departament de Salut nord-americà, i que signen, entre d'altres, l'assessor del president Joe Biden, el doctor Anthony Fauci, o el director del Centre de Control i Prevenció de Malalties, Rochelle Walensky. Segons apunten, les terceres dosis es podrien començar a administrar a partir del 20 de setembre a les persones que fa més de 8 mesos que van rebre la segona injecció. En tot cas, però, el pla és a l'espera de l'autorització del regulador, la FDA, que ha d'analitzar els estudis presentats per Pfizer i Moderna sobre les terceres dosis.

«Les dades disponibles deixen clar que la protecció contra la infecció de SARS-CoV-2 comença a disminuir amb el temps després de les dosis inicials i, això, juntament amb la variant delta, fa que comencem a veure proves d'una reducció de la protecció en casos de malaltia lleu o moderada», afirma el comunicat.

Segons els experts dels Estats Units, «l'actual protecció contra una infecció greu, hospitalització o mort podria disminuir en els propers mesos, especialment entre els que tenen major risc o es van vacunar fa més temps». «Per això concloem que una dosi de recordatori serà necessària per maximitzar la protecció de les vacunes i allargar-la», afegeixen.

tracking