Diari Més

Sanitat aclareix que les vacunes de la covid són compatibles per donar sang

Informen de la baixada dels nivells de reserva de sang als hospitals

Imatge d'arxiu d'una donació al Joan XXIII el passat gener.

El Banc de Sang de Tarragona alerta d'escassetat de reserves per l'augment de transfusionsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha assegurat aquest dimarts que les vacunes de la covid que s'empren a Espanya són compatibles amb la donació de sang i ha fet una crida a fer-lo aquest estiu davant la baixada de les reserves als hospitals.

En un comunicat, Sanitat ha alertat de l'aparició de faules que no aconsellaven donar als que havien rebut la vacuna del coronavirus: «Totes les vacunes compleixen les condicions perquè les persones que les rebin puguin ser acceptades com a donants, si es troben bé de salut», subratlla.

Així mateix, les autoritats sanitàries han informat de la baixada dels nivells de reserva als hospitals durant els mesos d'estiu, per la qual cosa anima a la població a donar, sempre que es trobin en un bon estat de salut, per a contribuir a «continuar salvant vides».

A més, el Ministeri de Sanitat ha posat a la disposició dels ciutadans un llistat per a comprovar en quins centres de cada comunitat es pot donar sang a través del seu web.

Segons el comunicat, el nombre de donacions total de l'any passat va ser d'1.632.447.

«Gràcies a la solidaritat de tots aquests donants, es van poder realitzar 1.804.500 transfusions i es van atendre més de 447.000 pacients», afegeix.

tracking