Diari Més

El doctor Carballo considera que no s'ha de dependre tant de la vacunació i que s'ha d'actuar amb prudència

L'expert adverteix que descuidar-se pot provocar noves ones i noves variants

El doctor César Carballo.

El doctor Carballo carrega contra els polítics: «El més fàcil és culpar a la gent, comportin-se i facin el seu treball!»La Sexta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Laràpida propagació de la variant deltade elcoronavirusa Espanya ha posat en escac els objectius d'aconseguir com més aviat millor la immunitat de grup, que ja s'ha establert en el 85% de la població enfront del 70% estimat fins ara. «Ens ha canviat totalment el tauler de joc», ha valorat aquest dissabte el doctor César Carballo enLa Sexta Noche.

El metge d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal,habitual col·laborador del programa, ha reconegut que l'actual ritme de vacunació a Espanya «no és dolent», però que «no podem posar totes les pomes en la cistella de vacunació».

«Cal fer els deures», ha demandat Carballo, «i això és el queno hem fet en cinc ones», ha lamentat. «Ens ha tornat a agafar desprevinguts, i això que avisem fa mes i mig, dos mesos, que al juliol i agost tindríem aquesta ona.No se'ns va escoltar», ha afegit.

En aquest sentit, Carballo ha aprofitat per a llançar un missatge directe als seus detractors. «Se'ns va dir alarmistes, 'espantavelles', se'ns ha dit de tot quan vam dir que havíem d'anar amb compte perquè no és suficient amb vacunar. Ens ho ha demostrat aquesta variant», ha resolt.

En la seva opinió, «el que cal fer és fer els deures: test ràpids, seqüenciació... Moltes coses que sabem que hem de fer, però no ho fem», ha dit.

El panorama, a curt termini, éspessimista, tal com ha avisat Carballo: «Posem les armes per a, aquesta tardor, preparar-nos per al que, segur, serà unasisena, setena i vuitena onasi no posem els mitjans per a evitar els contagis, no solament vacunar», ha conclòs.

tracking