Diari Més

El Japó registra 20.000 nous contagis per primera vegada en la pandèmia

El país manté des del juliol i fins a finals d'agost una alerta sanitària a Tòquio i altres regions de l'arxipèlag

Imatge d'arxiu d'uns joves al Japó.

El Japó registra 20.000 nous contagis per primera vegada en la pandèmiaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Japó va registrar aquest divendres 20.000 nous casos de covid-19, per primera vegada des que va iniciar la pandèmia.

el Japó va confirmar més de 20.000 casos en tot el país, una xifra rècord de casos, dels quals 5.773 corresponen a la ciutat de Tòquio, que també anota la seva xifra més alta fins avui i un increment del 8,8% de casos respecte a la setmana prèvia.

El primer ministre nipó, Yoshihide Suga, va fer una crida a la població perquè evitin viatjar aquests dies d'estiu, just quan el país celebra Obon, una festivitat en honor als avantpassats on les famílies es reuneixen.

Per part seva, la governadora de Tòquio, Yuriko Koike, va afirmar davant els mitjans de comunicació que «ens enfrontem a la major crisi des que va començar la pandèmia, la qual cosa equival a un desastre. Volem demanar-li a tots que actuïn per a protegir les seves vides».

L'alt nivell de contagis diaris a Tòquio, causat per la variant delta, ha posat el sistema sanitari de la ciutat al límit, on més de la meitat dels llits hospitalaris per a pacients de coronavirus en estat greu estan ocupades.

El Japó manté des del juliol i fins a finals d'agost una alerta sanitària a Tòquio i altres regions de l'arxipèlag, on 20 de 47 prefectures informaven ahir de xifres rècords.

tracking