Diari Més

Indústria

La patronal metal·lúrgica alerta d'una crisi de subministraments fins al primer semestre del 2022

Al maig d'enguany, l'acer s'ha encarit un 30% respecte al mateix període de l'any passat

Les negociacions del nou conveni s'han retardat a causa de la crisi de la covid-19.

Patronal i sindicats del metall a Tarragona pacten una pujada de sou de l'1,2% per l'any que veCCOO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM), Jaume Roura, ha alertat que la falta de matèries primeres, semiconductors i microxips que sofreix la indústria s'accentuarà fins al primer semestre de 2022 i ha demanat a la Generalitat i al Govern ajudes directes per al sector.

En un comunicat, Roura ha assegurat que aquesta situació, prolongada des de fa temps amb el coronavirus, ja ha provocat importants desequilibris econòmics, primer en el compliment d'encàrrecs i, després, en els desajustaments de preus de venda, ja que l'encariment pot arribar a «doblegar el seu cost inicial».

Ha posat com a exemple el preu «estratosfèric» de l'acer i ha assenyalat que els productors que ja havien tancat els contractes abans de la pandèmia han d'assumir un augment no previst «cada vegada més difícil de suportar».

A més, aquest problema està lligat a uns altres que ja s'arrossegaven abans de la pandèmia, com la falta de mà d'obra formada i especialitzada en el sector del metall.

Per tot això, la UPM ha demanat al Govern i a la Generalitat que activin ajudes per a afrontar aquesta «difícil situació», una flexibilització de les taxes impositives a les empreses, ajornar pagaments fins a la normalització d'aquesta situació i la convocatòria del Pacte Nacional per a la Indústria de manera «urgent» aquest pròxim mes de setembre, per a «trobar solucions entre les patronals i el suport dels sindicats i l'administració».

En aquest sentit, ha demanat al conseller d'Empresa, Roger Torrent, que prengui la iniciativa i lideri aquest pacte nacional.

Segons dades del Centre d'Estudis d'Assessorament Metal·lúrgic (CEAM), a la fi de maig d'enguany, l'acer s'havia encarit un 30% respecte al mateix període de l'any anterior.

tracking