Diari Més

Els tests covid deixaran de ser gratuïts pels no vacunats a Alemanya

Una mesura que exclou als menors de 18 anys i a les persones amb contraindicacions mèdiques

Un ciutadà se sotmet a una prova PCR a Sabadell.

PCR, prova, test, cribratge, covid-19, coronavirus, virusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alemanya centra des d'aquest dimecres en els no vacunats la seva estratègia contra la pandèmia davant el descens del ritme d'immunització i el repunt dels casos, que anticipen la quarta ona.

En els pròxims dies entraran en vigor una sèrie de mesures, principalment incentius a la vacunació i restriccions per als qui no comptin amb la pauta completa, acordats per la canceller alemanya, Angela Merkel, i els caps de govern dels 16 estats federats.

«Tots els completament vacunats i recuperats (de la malaltia) no contribueixen a l'evolució de la pandèmia i no tenen per què viure amb algunes restriccions», va argumentar en una roda de premsa el portaveu de l'Executiu alemany, Steffen Seibert.

Entre les noves mesures destaca la decisió que l'Estat deixi de costejar a partir de l'11 d'octubre els test de coronavirus per a les persones no vacunades, quan fins al moment eren gratuïts, una mesura que exclou als menors de 18 anys i a les persones amb contraindicacions mèdiques.

La mesura, que s'adopta quan que considera que tots els adults del país hauran tingut ja oportunitat de vacunar-se donada l'oferta actual de dosi, es complementa amb la decisió d'emprar de forma encara més extensa els test d'antígens per a totes les activitats en interiors.

A partir d'una incidència acumulada a nivell local de 35 casos per cada 100.000 habitants en set dies, els test seran obligatoris en els interiors de l'hostaleria i en els grans actes. Aquest dimecres la mitjana nacional d'aquesta variable se situava en els 25,1 positius.

«Actualment hi ha suficients dosis de vacunes segures i eficaces. Tot el que vulgui pot vacunar-se ara», va justificar Seibert.

A més, en els esdeveniments esportius amb capacitat per a més de 5.000 espectadors es permetrà fins a un 50% de l'aforament màxim, amb un topall de 25.000 persones.

Les mesures sanitàries bàsiques, com l'ús de màscares en espais públics tancats o concorreguts, la distància de seguretat i la ventilació d'espais tancats, continuaran vigents i es revisaran cada quatre setmanes.

tracking