Diari Més

El cap del Centre de Vacunes d'Oxford adverteix que la immunitat de grup «no és possible» amb la variant Delta

«Sabem clarament que amb l'actual variant del coronavirus, la Delta, el virus continuarà infectant a les persones que s'han vacunat», ha assegurat

Una infermera prepara una vacuna de Pfizer.

Experts alemanys aposten per una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Vacunes d'Oxford, AndrewPollard, va advertir dimarts que aconseguir la immunitat de grup davant el coronavirus «no és possible» una vegada la variant Delta és la dominant.

Pollard, que va liderar el disseny de la vacuna d'AstraZenecacontra la covid-19 juntament amb la immunòloga Sarah Gilbert, va sostenir davant un comitè parlamentari que els programes de vacunació no han de basar-se en la idea d'aconseguir aquesta «immunitat de grup».

«Sabem clarament que amb l'actual variant del coronavirus, la Delta, el virus continuarà infectant a les persones que s'han vacunat, i això significa que qualsevol que encara no s'hagi vacunat, en algun moment es trobarà amb el virus», va dir el científic als diputats.

Va declarar a més que en el futur podria sorgir «una variant que potser fins i tot es transmet millor entre poblacions vacunades», per la qual cosa «això atorga encara més raons per a no fer girar els programes de vacunació entorn de la immunitat de grup».

«Fase de consolidació»

A sis mesos vista,Pollardpensa que es produirà al Regne Unit una «fase de consolidació» en la lluita contra el virus i que lacovidpassarà d'«epidèmia» a un mal «endèmic».

L'agència de salut pública d'Anglaterra (NHSEngland), va publicar la setmana passada un informe en el qual adverteix que hi ha indicis que «els nivells del virus en aquelles persones vacunades que s'infecten amb la delta poden ser similars als que es detecten en persones sense vacunar», la qual cosa afecta la facilitat de transmissió del patogen.

tracking