Diari Més

Successos

Es triplica el nombre de menors desapareguts a l'estiu

Segons dades del Ministeri d'Interior, el 65% de les desaparicions que es produeixen a Espanya són de menors d'edat

Imatge d'arxiu d'una nena.

Es triplica el nombre de menors desapareguts a l'estiuPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les trucades que la Fundació Ajuda a Nens i Adolescents en Risc (ANAR) rep en la seva línia d'ajuda es multipliquen per tres a l'agost, especialment per fugides d'adolescents i casos de segrestos parentals.

Per a alertar d'aquesta situació, l'organització, que gestiona el telèfon d'atenció 116 000, ha llançat aquest dijous una campanya de prevenció amb consells sobre com actuar i que es difondrà també a TikTok per a arribar als més joves i explicar-los com actuar davant situacions de risc.

La falta d'una rutina i horaris i les majors possibilitats d'oci dels adolescents són una situació que els pares no sempre saben gestionar i que pot «generar tensions que acabin en fugides o expulsions de la llar», explica en un comunicat Benjamí Ballesteros, director de Programes de l'organització.

Entre les mesures preventives de la campanya dirigida a menors es destaca la necessitat de precaució en entaular relacions amb desconeguts a través de xarxes socials o d'avisar a familiars d'on i amb qui es troben.

ANAR insisteix en l'alt risc que representa qualsevol desaparició d'un menor d'edat i insta a actuar sense demora, evitant esperar «en cap cas 24 hores com erròniament se sol creure», afegeix Ballesteros.

Segons dades del Ministeri de l'Interior, el 65% de les desaparicions que es produeixen a Espanya són de menors d'edat.

Aquest mateix ministeri va adjudicar a ANAR la gestió de la línia gratuïta, confidencial i oberta 24 hores 116000 per a casos de nens desapareguts, un número únic per a la Unió Europea.

tracking