Diari Més

Societat

Barbie dedica una nina Barbie a Sarah Gilbert, creadora de la vacuna d'Oxford

La científica confia que serveixi per inspirar a les noies més joves

Imatge de Sarah Gilbert amb la nina Barbie.

Barbie dedica una nina Barbie a Sarah Gilbert, creadora de la vacuna d'OxfordEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia joguetera estatunidenca Mattel ha llançat una ninaBarbieen honor a la científica que va liderar el desenvolupament de la vacuna Oxford-Astrazeneca, la investigadora britànica Sarah Gilbert.

Professora devacunologiaen la universitat anglesa d'Oxford, Gilbert inicialment va trobar «molt estranya» la iniciativa però ara espera que serveixi d'inspiració per a les joves i nenes per a dedicar-se a les disciplines científiques, va indicar en declaracions en un vídeo difós per l'empresa.

«M'apassiona poder inspirar a les següents generacions de noies en carreresCTIM(ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i espero que les nenes que vegin la mevaBarbies'adonin del vital que són les carreres en ciència per a ajudar al món», va dir lavacunòloga, que va afegir que «tothom pot aconseguir el que vol en la vida».

En aquest sentit, la marcaBarbiefarà una donació a l'organitzacióWISE, triada per Gilbert, que es dedica a la promoció de dones en ciència i enginyeria amb la campanya «MySkillsMyLife» (Les meves habilitats La meva Vida), que treballa per a engrossir el percentatge de dones al Regne Unit -actualment, un 24%- que estan en llocs de lideratge en disciplines científiques.

«El meu somni és que la meva nina mostri a les nenes una professió que tal vegada no eren conscients ni que existia, com servacunòloga», va expressar Gilbert, que va agregar que la seva família i amics troben «divertit» que ara tingui una ninaBarbieen el seu honor.

Juntament amb aquesta científica,Barbieva reconèixer a altres cinc professionals del món de disciplines de ciència i salut que han treballat «amb valentia i tenacitat» en la lluita contra la covid-19 des que va esclatar la pandèmia.

tracking