Diari Més

Esports

Llum verda a l'assitència de públic en esdeveniments esportius: màxim un 40% d'aforament

Els espais a l'interior podran omplir el 30% de la capacitat i hauran de garantir una ventilació «adequada»

Pista i part de la graderia de l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona

Llum verda a l'assitència de públic en esdeveniments esportius: màxim un 40% d'aforamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els esdeveniments esportius massius a l'aire lliure podran tenir un aforament màxim del 40% durant el mes d'agost, coincidint amb l'inici de la Lliga de futbol o de bàsquet professional. Així ho ha acordat el govern espanyol i les totes comunitats autònomes menys el País Basc, que s'ha abstingut al Consell Interterritorial de Sanitat aquest dimecres. En cas que el partit se celebri a l'interior, la limitació serà del 30% de la capacitat de l'estadi. A més, els organitzadors hauran de garantir un accés escalonat i limitar la mobilitat dels assistents, així com assegurar-se que porten mascaretes tota l'estona. Durant el partit no es podrà fumar i es permetrà «només veure aigua»i no menjar, segons la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

En tot moment, s'haurà de garantir que es respecta la distància interpersonal d'un metre i mig. En els espais interiors, s'haurà de garantir una ventilació «adequada i suficient». Darias ha remarcat que l'acord ha aconseguit el «consens»de les comunitats autònomes i ha puntualitzat que l'abstenció del País Basc no s'explica per manca d'acord amb el contingut sinó per qüestions competencials.

El govern espanyol i els consellers de Salut busquen amb aquesta mesura que el públic que acudeixi als estadis siguin «preferentment abonats i públic local»per tal d'impedir la mobilitat típica entre ciutats d'aquests esdeveniments. «És una bona mesura i un acord important que hem adoptat. Al consens se li ha de donar importància i valor», ha defensat Darias.

La mesura es mantindrà en vigor fins a finals d'agost, quan es revisarà si és necessari que continuï segons l'evolució de la pandèmia.

tracking