Diari Més

Medi ambient

Troben a Sud-àfrica un tipus de camaleó que es creia que estava extingit

Aquest animal és natural de les zones selvàtiques del sud de Malaui

El camaleó pigmeu de Chapman (rhampholeon chapmanorum), una rara espècie endèmica de Malaui que es temia extingida en la naturalesa a causa de la destrucció del seu hàbitat natural.

Troben a Sud-àfrica un tipus de camaleó que es creia que estava extingitEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Científics sud-africans han confirmat haver trobat exemplars salvatges de camaleó pigmeu de Chapman (rhampholeon chapmanorum), una rara espècie endèmica de Malaui que es temia extingida en la naturalesa a causa de la destrucció del seu hàbitat natural.

Pertanyent a la família dels camaleons pigmeus (rhampholeon), aquest animal és natural de les zones selvàtiques del sud de Malaui i, a diferència de la majoria de camaleons, viu en el sòl, amagat entre la fulles caigudes dels arbres.

La seva presència en el seu hàbitat natural, molt destruït en favor de l'agricultura, va ser confirmada aquest dimarts per un equip de científics de la Universitat de Witwatersrand (que té la seva seu a Johannesburg, Sud-àfrica) liderat per la investigadora honoraria Krystal Tolley.

En concret, els especialistes sud-africans van documentar la seva supervivència en almenys tres zones de Malaui.

«Quan ho vam trobar, se'ns va posar la pell de gallina i comencem a saltar. Encara que ens va emocionar trobar aquests camaleons encara aferrant-se a la supervivència, no sabem quant temps més perviuran aquestes poblacions en aquestes petites zones boscoses», va assenyalar Tolley en un comunicat difós per la Universitat de Witwatersrand.

«La pèrdua de l'hàbitat boscós requereix accions conservacionistes urgents, incloent parar la seva destrucció i la recuperació de l'hàbitat per a promoure la connexió entre les zones selvàtiques», va agregar l'experta, que també va advertir que, si no es prenen mesures, l'espècie aconseguirà un punt de no retorn.

L'existència del camaleó pigmeu de Chapman va ser documentada per primera vegada en 1992.

Els exemplars adults a penes creixen fins a una longitud de sis centímetres.

Des de la dècada de 1980, s'estima que el seu hàbitat s'ha vist reduït en un 80% i amb això també el nombre d'animals d'aquesta rara espècie.

tracking