Diari Més

Sergio Dalma suspèn un concert a Múrcia després d'incitar a no complir les mesures covid

Dalma s'ha disculpat l'endemà del concert en un comunicat

Sergio Dalma reprèn al Fòrum la gira que la pandèmia va obligar a interrompre

Sergio Dalma reprèn enèrgic a Barcelona la gira que la pandèmia va interrompre: «Els nostres ulls es tornen a trobar»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantant Sergio Dalma va finalitzar abans d'hora anit el concert que estava oferint a Múrcia, en el marc del cicle «Las noches del Malecón», després d'incitar al públic a aixecar-se dels seus seients per a ballar, incomplint amb això les normes covid imposades per l'organització que obligaven la gent a romandre asseguda durant tot l'espectacle.

«Interromprem el concert cada vegada que els facin asseure's, val?», se sent dir al català en un dels vídeos que circulen en xarxes des que es va produir aquest incident, que li ha portat a demanar disculpes aquest matí en el seu compte de Twitter i ha generat nombroses reaccions de suport als programadors del cicle cultural, entre altres del president del Govern regional, Fernando López Miras.

Fonts de l'organització han informat a EFE aquest dilluns que el concert no es va arribar a cancel·lar abruptament, però sí que va finalitzar abans del que es preveu per decisió de l'artista, que mostrava el seu desacord cada vegada que el personal de seguretat demanava al públic que romangués en els seus seients.

Els primers incidents es van produir a escassos 30 minuts d'arrencada de l'espectacle quan alguns seguidors de Sergio Dalma es van aixecar de les cadires i l'artista va demanar que els deixessin ballar en una anomenada a l'incompliment de les normes de prevenció de contagis que regeixen en la comunitat de Múrcia.

Segons els programadors, no es va arribar a tallar el so a pesar que Dalma va tornar a incitar al públic que no respectés les prohibicions, la qual cosa va generar una nova intervenció dels serveis de seguretat que va portar a l'artista a abandonar l'escenari. Als pocs minuts va tornar davant el micròfon i va seguir l'espectacle, si bé només durant dues cançons.

«Vull demanar disculpes al públic i a l'organització. La veritat és que algunes persones estaven aixecant-se per a ballar en el seu seient i jo em vaig excedir en el meu ànim d'intentar que tots gaudissin, des del seu seient, però dempeus i sempre amb màscara», ha dit aquest matí Sergio Dalma per a disculpar-se.

Ha negat ser negacionista, confessa que sempre ha animat als seus seguidors a ser responsables i prudents i afirma que «només volia que la gent s'aixequés del seu seient a gaudir d'algunes» de les cançons, conclou el cantant abans de reconèixer que el seu procedir ahir no va ser adequat.

El president de la Comunitat, Fernando López Miras, en ser preguntat aquest matí pels periodistes, ha recolzat la professionalitat del sector cultural i dels programadors de la polèmica actuació, que «durant més de seixanta concerts han estat exemplars en el compliment de la normativa vigent i han demostrat que la cultura és segura».

«S'han esforçat» tots aquests mesos, segons el president, i «el concert d'anit no pot entelar la gran feina que s'ha fet», ha insistit.

tracking