Diari Més

Salut

Els pediatres recomanen la lactància materna fins i tot si hi ha infecció per covid

Tambe indiquen que les vacunes tampoc no influeixen en la possibilitat de mantenir l'alletament

Imatge d'una mare amb el seu nadó

La lactància materna provoca càries?Freepick

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Espanyola de Pediatria (AEP) insta a implementar la lactància materna des del naixement fins i tot si es dóna el cas que la mare està infectada per covid-19 ja que si aquesta manté les mesures de control i higiene de mans i ús de màscara, no transmet el virus al bebè.

En una nota de premsa i amb motiu de la setmana mundial de la lactància materna que se celebra fins al 7 d'agost, aquesta associació també recorda que la vacuna contra la covid-19 no està contraindicada durant la lactància i és compatible amb la donació de llet materna.

L'AEP subratlla els beneficis de la lactància materna i insisteix en l'alletament directe mantenint les mesures de seguretat o a través de l'extracció amb aparells tirallets.

Els pediatres recomanen això últim si la situació clínica ho aconsella o per desig de la mare infectada. «Es tractaria que un cuidador administrés la llet materna al bebè mitjançant gotet, cullera o biberó», afegeix en la nota.

La doctora María José Párraga, membre de l'àrea de lactància materna de l'AEP, recorda que «les vacunes autoritzades a Espanya contra la covid-19 estan basades en ARN missatger o en vectors virals (adenovirus no patogen i modificat amb material genètic de la covid) i cap d'elles conté virus vius, per la qual cosa manquen de capacitat infectiva».

Sobre la base de l'evidència disponible, Párraga afirma que la vacuna contra la covid no està contraindicada en la lactància sent a més és compatible amb la donació, «i suspendre la lactància materna per a administrar la vacuna no està justificat i a més posa en risc la salut de la mare i del lactant».

Sobre els bancs de llet humana, l'AEP explica que s'han realitzat adaptacions en la seva dinàmica de funcionament amb el propòsit de garantir la qualitat microbiològica de la llet donada.

tracking