Diari Més

Animals

A Espanya s'abandona un gos sense identificar cada quatre minuts

Dels 162.000 abandonaments de gossos que es produeixen anualment a Espanya, 120.000 no disposen d'identificació

Imatge d'arxiu

A Espanya s'abandona un gos sense identificar cada quatre minutsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Espanya s'abandona un gos sense microxip d'identificació cada quatre minuts, 15 gossos cada hora, segons la Reial Societat Canina d'Espanya (RSCE) i les xifres difoses per la Fundació Affinity.

Dels 162.000 abandonaments de gossos que es produeixen anualment a Espanya, 120.000 són cans que no disposen d'identificació, la qual cosa impossibilita localitzar a la persona que ho abandona i poder imposar la corresponent sanció.

Segons RSCE, això suposa a més que els gossos abandonats passin a «fer més grans les files dels candidats a adopció», la qual cosa suposa una despesa per als centres de recollida i les protectores de «més d'un milió d'euros anual» només en microxips d'identificació.

«Els abandons de mascotes són una de les majors xacres de la societat i cada any, tristament, creixen, per la qual cosa entre les administracions i els criadors i amants dels animals hem de posar-li fre», assegura Julián Hernández, president de la Reial Societat Canina d'Espanya en un comunicat.

De mitjana s'inscriuen a l'any 50.000 cadells en el Llibre d'Orígens Español (LOE) de la RSCE, entitat que sol·licita que l'Administració obligui a identificar a través de microxip a les mascotes amb la finalitat de mitigar el sentiment d'impunitat que existeix enfront de l'abandó.

A Espanya és obligatòria la identificació dels animals de companyia, encara que no l'ús de microxip, amb alternatives com plaques o tatuatges, segons la Fundació Affinity.

tracking