Diari Més

Descobreix els símptomes de covid-19 més probables segons la teva edat

'The Lancet' ha publicat un estudi en el qual també recull les diferències de símptomes segons l'edat o sexe.  

Congestió nasal.

Els quatre símptomes que fan preveure una PCR positivaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones experimenten diferents símptomes decovidsegons la seva edat i gènere, suggereix una nova recerca que ha estat publicada en la prestigiosa revistaTheLancet.

La recerca, basada en els símptomes que els pacients van informar el principi de la seva malaltia, va trobar que els majors de 80 anys tenen més probabilitats d'experimentar mal de coll, dolor en el pit, dolor muscular inusual, dolor en els ulls o esgarrifances en les primeres etapes de la malaltia.

En canvi, les persones de 16 a 39 anys tendeixen a experimentar pèrdua de l'olfacte, dolor en el pit, dificultat per a respirar, dolor en els ulls i dolor abdominal, van esbrinar els experts.

L'estudi també va trobar diferències entre homes i dones. Els homes són més propensos a patir dificultats per a respirar, fatiga i esgarrifances i febre en els primers tres dies de símptomes, mentre que els símptomes més comuns en les dones van ser pèrdua de l'olfacte, dolor al pit i tos persistent.

La recerca es va dur a terme a partir de les dades recollides en l'aplicacióZoeSymptomTracker, que va ser analitzada per experts del King'sCollegede Londres, que esperen que la informació obtinguda pugui ajudar a identificar els casos més ràpidament.

Segons l'estudi, «els símptomes més clars per a la detecció precoç de covid-19 en general van incloure pèrdua de l'olfacte, dolor en el pit, tos persistent, dolor abdominal, butllofes als peus, dolor en els ulls i dolor muscular inusual».

«No obstant això, per als grups majors, la pèrdua de l'olfacte no va ser un signe primerenc, mentre que altres símptomes com la diarrea van ser clau. La febre, encara que és un símptoma conegut de la malaltia, no va ser una característica primerenca de la malaltia en cap grup d'edat», diu la recerca.

«Els homes eren més propensos a informar de dificultat per a respirar, fatiga, esgarrifances i febre, mentre que les dones eren més propenses a informar pèrdua de l'olfacte, dolor al pit i tos persistent», assenyalen els experts.

Per a les persones d'entre 60 i 79 anys, el dolor de pit, el dolor muscular, la dificultat per a respirar i la pèrdua de l'olfacte van ser els símptomes més comuns.

No obstant això, els majors de 80 tenien símptomes com a diarrea, mal de coll, dolor de pit, dolor muscular inusual, dolor en els ulls i esgarrifances.

Això significa que diferents membres de la mateixa família poden mostrar signes d'infecció completament diferents. La doctoraClaireSteves, científica principal delZoecovidStudyi professora del King'sCollege, va dir: «És important que les persones sàpiguen que els primers símptomes són molt variats i poden veure's diferents per a cada membre de la família o de la llar. La guia de proves podria actualitzar-se per a permetre que els casos es detectin abans, especialment enfront de noves variants que són altament transmissibles».

Aquest és el resum dels símptomes per edats:

De 16 a 39 anys

Pèrdua de l'olfacte Dolor de pit Dificultat per a respirar Dolor d'ulls Dolor abdominal

De 40 a 59 anys

Dolor de pit Pèrdua de l'olfacte Dolor abdominal Tos persistent

De 60 a 79 anys

Dolor de pit Dolor muscular Dificultat per a respirar Pèrdua de l'olfacte

De 80 endavant

Diarrea Mal de coll Dolor de pit Dolor muscular inusual Dolor d'ulls Esgarrifances

tracking