Diari Més

Societat

Cuidar les mascotes d'altres, un treball a l'alça

A l'estiu s'incrementa la demanda de cuidadors d'animals, un ofici que requereix passió per gossos o gats

Imatge de Lucia González, cuidadora de gats a la ciutat de Granada.

Cuidar les mascotes d'altres, un treball a l'alçaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tirar-li la pilota, posar-li aiguafresca, servir-li el pinso, fer-li córrer durant el moment menys calorós del dia i una sessió de fotos perquè l'amo calmi la seva enyorança i les seves preocupacions són algunes de les tasques dels cuidadors de mascotes alienes, un ofici que creix a l'estiu.

Les mascotes s'han convertit en un membre més de la família encara que no sempre puguin sumar-se a les vacances, un factor que a l'estiu incrementa la demanda de cuidadors d'animals, un ofici que requereix passió per gossos o gats i que exigeix també manyagues ironroneos.

Això de treure a passejar al gos del veí va deixar fa temps de ser una escenapeliculeraper a representar, especialment en temporades vacacionals, un ofici que ha crescut unaanimaladaimpulsat pels amos de mascotes que els deixen a casa però volen blindar-los la millor de les atencions.

Lucía González pilota la llibreria OVNI Basar, un projecte situat en el centre de Granada les factures del qual van servir de pretext per a convertir-se en cuidadora de gats a domicili, una tasca concentrada en els mesos d'estiu que en els últims cinc anys l'ha convertit a la humana d'uns 300 gats.

Aquesta cuidadora demininsva decidir fa un lustre aprofitar que passava els estius a Granada per a convertir en font d'ingressos el típic «dóna-li un cop d'ull al 'gatonchi'»dels amics i, com ja es feia a Berlín, Londres, Madrid o Barcelona, cobrar per les carícies, l'esforç i el temps dedicat a mascotes alienes.

«Aquest primer estiu va ser un èxit i fins a l'actualitat», ha explicat a Efe Lucía, emprenedora apassionada pels animals que inclou entre els seus serveis servir el pinso, oferir aiguafresquetaa les mascotes, netejarexcrements i la dosi diària de manyagues.

A aquesta rutina suma la comunicació amb els clients, que reben fotos o vídeos dels seus gats per a comprovar que estancòmodes a casa, i una empatia que l'ha convertit en una sol·licitada cuidadora.

«Si el tracte i el servei que ofereixo estan ben pagats? Per descomptat que no». Lucía resumeix així una rutina que justificaria el refrany de portar una vida de gossos perquè el seu treball inclou moure's per la ciutat sota la calor extrema, donar afecte desinteressat i tenir les claus d'una llar. Amb tot el que implica.

Lucía s'ha convertit en gairebé l'única supervivent d'un 'boom' de cuidadorsde gats de Granada, una tasca per la qual recorre la ciutat donant atencions abans d'arribar a la seva casa i pensar si va tancar les trenta o cinquanta portes per les quals reparteix amor.

Descarta la fama d'esquerps d'aquests felins amb una estadística categòrica, cinc gats agressius enfront de 300 adorables, i reconeix que l'augment de la demanda li fa rebutjar encàrrecs.

D'aquest ofici lamenta la gent que està que borda i treu les ungles davant qualsevol nimietat i recorda que cuida gats, però no acull, i que aquests animals s'estressen.

Al costat dels diners, d'aquest treball Lucía González ha fet amics per tots els racons de la ciutat, molt d'aprenentatge i alguna esgarrapada, i aquí segueix, sent la humana temporal degatets aliens.

I per als quals no volen buscar-li cinc peus al gat, internet és una vegada més la plataforma per a trobar la solució gràcies a empreses especialitzades a posar en contacte a cuidadors i amos de mascotes, en aquest cas principalment gossos.

Així funcionaHolydog, una signatura amb gairebé 30.000 cuidadors de mascotes registrats al país que s'adapten a les necessitats de clients, iGudog, una signatura que va néixer a Madrid fa gairebé una dècada com a alternativa a les residències d'animals i que cada anys atén milers de gossos, i als seus amos.

Aquestes empreses especialitzades eviten que les mascotes pateixin mals tractes i ofereixen una cura personal adaptada a l'edat de l'animal de la casa, les seves circumstàncies i fins al seu caràcter perquè la mascota també gaudeixi de l'estiu.

tracking