Diari Més

Un error obliga a posar una tercera dosi de Pfizer a desenes de persones

Dotze veïns de 43 anys de Biar (Alacant) van ser inoculats només de sèrum en la seva primera dosi.

Ajuntament de Biar

Un error obliga a posar una tercera dosi de Pfizer a desenes de personesWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de veïns del municipi de Biar (Alacant) rebran una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus pel fet que, per error, es va administrar sèrum a dotze persones d'aquest grup, enlloc de la dosi correcta.

D'aquesta manera, Salut Pública citarà de nou a aquestes persones perquè rebin una dosi de reforç i evitar que algú es quedi sense la pauta de vacunació completa, ja que no es coneix a qui se li va administrar únicament sèrum i qui va rebre el preparat correctament diluït de Pfizer, segons han explicat fonts de la Conselleria, que apunten que els experts mantenen que no hi ha problema a rebre una tercera dosi.

Es tracta d'un grup de persones que va rebre fa diverses setmanes la citació per a vacunar-se. Aquest grup de veïns de 43 anys va ser injectat amb sèrum, sense haver-se diluït prèviament la dosi de la vacuna.

Malgrat que l'error es va produir només en dotze d'ells, es desconeix el nombre d'afectats, per la qual cosa Sanitat ha decidit repetir la vacuna als 30 possibles afectats, segons ha publicat NIUS.

La Conselleria de Sanitat ha assegurat que «la tercera dosi està avalada científicament i no suposarà cap problema». Per part seva, els veïns han expressat la seva perplexitat davant el succeït: «Ahir pensàvem que era un rumor de poble».

tracking