Diari Més

Pizza

La millor pizza europea del 2021 es menja a Espanya i porta xoriço de Lleó

La 'diavola de Lleó', és un «homenatge a Espanya» gràcies a un ingredient del país com és el xoriço semi-picant d'aquesta ciutat

Imatge de la Pizzeria Fratelli Figuratto

La millor pizza europea del 2021 es menja a Espanya i porta xoriço de LleóCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pizza de l'Any 2021 es diu diavola, porta xoriço de Lleó i s'elabora a Fratelli Figurato, la pizzeria que gestionen a Madrid els germans napolitans Riccardo i Vittorio Figurato, que a més han aconseguit pujar-se al podi de les millors pizzeries d'Europa segons el rànquing 50 Top Pizza Europa.

«El meu equip d'artesans i jo estem agraïts perquè per a nosaltres aquests premis són com que ens donin una estrella Michelin», diu a Efe Vittorio Figurato.

Afegeix que el secret de les seves pizzes a l'estil casertano -que segueix els preceptes de Caserta, prop de Nàpols- és la massa amb «vores gruixudes plenes d'aire i base molt lleugera que fa que gairebé es fongui en la boca» en la qual utilitzen tècniques forneres i mesuren amb molta cura les temperatures.

La premiada com a Millor Pizza 2021 d'Europa, la diavola de Lleó, és un «homenatge a Espanya» gràcies a un ingredient del país com és el xoriço semi-picant d'aquesta ciutat.

El lloc més alt del rànquing 50 Top Pizza d'Europa correspon a l'establiment parisenc Peppe Pizzeria, del mestre pizzer Peppe Cutraro, i en segona posició se situa Via Toledo Enopizzería, establiment de Francesco Calò a Viena, segons informa l'organització en un comunicat.

Encapçalen la llista França i Espanya, amb 5 restaurants cadascun; Anglaterra i Alemanya amb quatre cadascun, tres per a Dinamarca i Rússia, i dos per a Suïssa, Bèlgica i Finlàndia.

En la classificació han triomfat altres quatre pizzeries d'Espanya: Roostiq (Madrid), les barcelonines Sartoria Panatieri i La Balmesina, i Or di Napoli (Tenerife).

«L'elevat nombre de països representats en la classificació són un testimoniatge del molt que s'ha estès el concepte de pizza de qualitat a gairebé tots els racons del Vell Continent», comenten Barbara Guerra, Luciano Pignataro i Albert Sapere, els tres comissaris del projecte 50 Top Pizza.

Vittorio Figurato està d'acord i comenta que «actualment hi ha molta competència i molt bona pizza per tot el món perquè és molt popular i els productes que porta es poden exportar fàcilment».

A més, en aquesta edició de 2021 s'ha creat el nou premi Forn Verd, un reconeixement que valida la cura amb la qual es practica la sostenibilitat mediambiental en les pizzeries i que ha recaigut a Baest (Copenhaguen), Sartoria Panatieri (Barcelona) i Lilla Napoli (Falkenberg, Suècia).

La creació d'aquest guardó pretén augmentar «el respecte i l'aplicació de bones pràctiques mediambientals per part de tots els membres d'aquesta immensa comunitat mundial de la pizza», subratlla l'organització d'un rànquing elaborat per inspectors anònims.

tracking