Diari Més

Laboral

Glovo anuncia un model de negoci «inèdit» per seguir llogant 'riders' autònoms sense incomplir la llei

A banda, l'entitat contractarà de manera directa 2.000 repartidors amb horaris i retribucions fixes

Un rider de Glovo treballant durant l'estat d'alarma.

Glovo anuncia un model de negoci «inèdit» per seguir llogant 'riders' autònoms sense incomplir la lleiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Glovo ha anunciat un model de negoci a Espanya «nou» i «inèdit» que tindrà «noves característiques» i permetrà compatibilitzar altres aplicacions i activitats «amb total flexibilitat, autonomia i independència». D'aquesta manera, l'empresa de repartiment preveu seguir llogant 'riders' autònoms sense incomplir la llei. En aquest sentit, la firma subratlla que el nou format «segueix el criteri establert pel Tribunal Suprem i pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea». En paral·lel, Glovo també ha anunciat que contractarà de manera directa 2.000 repartidors abans d'acabar el 2021 amb horaris i retribucions fixes i rutes concretes per a serveis que, per la seva naturalesa, són «viables» des dels punts de vista tecnològic i operatiu.

La firma, que informa d'aquestes novetats en una nota de premsa que titula 'Pla de transició de Glovo a Espanya', assegura que ha treballat «a contrarellotge» els darrers mesos per adaptar-se a la regulació, malgrat tenir «un període de transició molt curt per a un canvi d'aquesta magnitud».

També mostra el «compromís» de complir amb el marc normatiu estatal «igual» que ho fa en els 21 països on actua. I apunta que vol que sigui una «transició real i justa» que compleixi amb el marc legal i «reculli la realitat del sector».

En aquest sentit, la contractació directa dels 2.000 repartidors abans d'acabar l'any és «una primera fase de transició» que, en els mesos següents, s'anirà «completant i ampliant».

tracking