Diari Més

Economia

El directiu d'una gegant tabaquera diu que el cànnabis és «part del futur»

Afirmen que els productes més enllà de la nicotina interessen pel futur

Imatge d'arxiu de cànnabis

Descobreixen la manera d'evitar els efectes secundaris del cànnabisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller delegat de la tabaquera britànica British American Tobacco (BAT), Jack Bowles, va dir aquest dimecres que el cànnabis i productes relacionats són «part del futur» de l'empresa, que tracta d'allunyar-se dels cigarrets tradicionals en favor dels electrònics.

En declaracions a la cadena pública BBC, Bowles va assenyalar que vapejar amb cannabidiol (CBD) «serà part del futur», un tipus de producte que ja s'investiga en un programa pilot a Manchester (nord d'Anglaterra).

El març passat, BAT va comprar una participació del 20% en l'empresa canadenca d'elaboració de productes mèdics amb cànnabis Organigram i té un acord estratègic per a desenvolupar tota una nova gamma de productes de cànnabis per a adults, començant amb el CBD.

«Pensant en la nostra cartera del futur, els productes més enllà de la nicotina ens interessen, com una altra onada de futur creixement», va manifestar Bowles.

En el dia de la presentació de resultats semestrals, el directiu va mantenir que el desafiament que afronta la multinacional, líder mundial en vendes, és animar a la gent perquè «canviï a productes més saludables».

Bowles va afirmar que BAT -que, si bé encara depèn del tabac, va veure augmentar un 59% la facturació de les seves marques de vapeo Vuse, Vel i glo- cerca «accelerar la seva transformació» per a «reduir l'impacte en la salut» dels seus productes.

Segons els resultats preliminars remesos a la Borsa de Londres, BAT va facturar 12.175 milions de lliures (14.300 milions d'euros) en el primer semestre de l'any, un 0,8% menys que en el mateix període de l'exercici anterior.

En termes de resultats «ajustats», la xifra suposaria un increment del 8,1%, precisa.

L'empresa assenyala que, entre gener i juny, la facturació per «noves categories» de productes (no els tradicionals cigarrets) va augmentar un 50%, fins a 942 milions de lliures (uns 1.106 milions d'euros), i va sumar el rècord de 2,6 milions més de consumidors de productes «no combustibles» (com vapejadores), fins a 16,1 milions.

Les vendes de cigarrets es van recuperar no obstant això en el primer semestre en alguns països en vies de desenvolupament, després de caure durant la pandèmia, i marques com Lucky Strike, Dunhill i Kent van avançar en llocs com el Brasil, Turquia i el Pakistan.

tracking