Diari Més

S'accelera la carrera per crear una pastilla per a tractar la covid-19

L'empresa japonesa Shionogi, Pfizer i MSD han iniciat els assajos amb éssers humans

Imatge d'arxiu de les píndoles.

La vacuna contra la Covid-19 en forma de píndola afronta els primers assajos clínicsGtres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carrera entre diverses farmacèutiques per a desenvolupar un tractament en forma de pastilla contra la covid-19 s'està accelerant, amb una signatura japonesa iniciant els assajos clínics i sumant-se a gegants com Pfizer i MSD (Merck Sharp & Dohme).

L'empresa nipona Shionogi ha començat les proves amb humans de la seva pastilla, que seria d'una dosi diària, i que busca neutralitzar el virus en un termini de dies una vegada que una persona es contagia, segons recull aquest diumenge The Wall Street Journal.

«El nostre objectiu és un producte oral segur, com Tamiflu, com Xofluza», va dir al diari el conseller delegat de la companyia, Isao Teshirogi, fent referència a dos medicaments que s'usen contra la grip.

Shionogi, que en el passat ha tingut èxit entre altres amb un medicament per a reduir el colesterol, va encara per darrere de Pfizer i de MSD, que tenen estudis més avançats sobre aquesta mena de tractaments.

Aquestes pastilles per a la covid-19 estan pensades perquè els malalts les utilitzin quan tenen símptomes lleus i es trobin a les seves cases, a diferència dels tractaments que més resultats han donat fins ara, com el Remdesivir, que han d'administrar-se en hospitals i que en general es reserven a pacients més greus.

Amb l'atenció sobretot a les vacunes, durant l'últim any no s'ha avançat massa en aquest àmbit i els tractaments habituals gairebé no han canviat.

En el cas de Pfizer, la companyia ha dit que la seva pastilla, que es prendria dues vegades al dia i que és semblant en el seu disseny a la de Shionogi, podria estar llesta per a sortir al mercat tan aviat com aquest any.

MSD, mentrestant, està utilitzant una fórmula estudiada fa anys com a possible resposta a l'ébola i ha dit que ara com ara s'ha demostrat efectiva a l'hora de reduir la càrrega viral dels pacients de covid-19 i podria reduir el risc d'hospitalització.

tracking