Diari Més

Salut

Els metges alerten d'un preocupant augment de casos de sarna des de l'inici de la pandèmia

«Una pandèmia dins d'una altra pandèmia» descriu un doctor  

Les cremes sense fragància són les més indicades.

Com tenir cura de la pell de les nostres mans durant la crisi del coronavirus?Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de diversos centres sanitaris a Espanya estan comunicant la seva preocupació per l'augment exponencial de persones que pateixen sarna en els últims mesos.

Aquesta afecció cutània és contagiosa i ve derivada dels àcars. Les seves conseqüències són fortes picors i granellades en la pell.

«La incidència (de casos de sarna) s'ha disparat tant des que ha començat la pandèmia que he vist més casos ara que en tota la meva vida professional de 20 anys», ha explicat Miquel Casals en El Mon, doctor de dermatologia pediàtrica de l'Hospital Parc Taullí.

L'expert assegura que, en tractar-se d'una malaltia que es «considera una mica bruta i lletja», «és una epidèmia que està amagada». Això provoca que no hi hagi «indicacions des de Salut i això és un desastre perquè en primària van molt justos de recursos».

L'arribada del coronavirus ha provocat que això augmenti. El que abans es veia «de tant en tant», ara es veu en «gent de tota mena». «La pandèmia ha creat el brou de cultiu perquè això passi», assegura.

La quarantena obligatòria «ha convertit als nuclis familiars en petites institucions tancades», provocant que pugui desenvolupar-se fàcilment.

La majoria dels casos s'estan donant en estudiants que comparteixen pis, residències o grans nuclis familiars, ja que faciliten la transmissió.

tracking