Diari Més

Un expert dels Estats Units assegura que les persones vacunades podrien deixar de fer ús de la mascareta als interiors

Ashish Jha, de la Universitat de Brown, creu que les persones amb pauta completa «estan sent castigades innecessàriament»

Pla general de persones passejant amb mascaretes per la zona marítima de Calafell Platja.

La Policia Local de Calafell multa una dotzena de vianants per no dur posada la mascareta al carrerACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El debat sobre l'ús de les mascaretes en la lluita contra el coronavirus continua sent una causa oberta durant la cinquena ona del coronavirus, que no permet relaxar de manera definitiva les mesures contra la pandèmia.

A Espanya fa setmanes que no és obligatòria a l'aire lliure i sempre que es pugui mantenir distància. Algunes comunitats han demanat que torni la mascareta fins i tot a l'aire lliure, però el debat continua vigent a tot el món.

El doctorAshishJha, degà de l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Brown, als Estats Units, creu que les persones vacunades contra la covid-19 estan sent «castigades innecessàriament amb l'ús de mascaretes».

Tal com recullTMZ,Jhasosté que l'ús de la mascareta hauria de ser opcional entre les persones vacunades. Afirma que el seu ús no és necessari si les persones ja han rebut la pauta completa, fins i tot en interior.

«Jo treballo en una oficina on estem tots vacunats. Jo no porto mascareta, ningú la porta. Sé que tots estem vacunats perquè ho hem verificat. Fer obligatòria la mascareta per a persones amb la pauta completa no té cap sentit», va dirJha.

Segons aquest expert, l'ús obligatori de la mascareta per a vacunats i no vacunats desincentiva que la gent es vacuni, la qual cosa al seu judici sí que és important.

Jhaadverteix de la perillositat de la variant Delta i creu que l'única manera de superar-la és vacunar-se.

tracking