Diari Més

Els símptomes més freqüents de la covid-19 en els immunitzats amb la vacuna

Els pacients que ja han rebut almenys una dosi de la vacuna no desenvolupen tanta gravetat en els símptomes i milloren més ràpid que els no vacunats

Una sanitària amb una xeringa a punt de punxar la vacuna de Pfizer de la covid-19.

Pla detall de la mà d'una sanitària amb una xeringa a punt de punxar una participant en l'assaig clínic de la vacuna de Pfizer de la covid-19 en dones embarassades, a l'Hospital Vall d'Hebron.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacuna està fent que els pacients que acudeixen a urgències tinguin simptomatologia molt diferent a la dels mesos anteriors i la mitjana d'edat hagi disminuït considerablement.

En el cas de contreure el coronavirus, aquells pacients que ja havien rebut almenys una dosi de la vacuna no desenvolupen tanta gravetat en els símptomes i milloren més ràpid.

Segons l'estudi de símptomesZOECOVID, els més comuns en aquesta cinquena ona són: pèrdua de l'olfacte, esternuts, mal de coll i de cap i mocs.

«La febre ja no és el símptoma més permanent, la pèrdua del gust i de l'olfacte tampoc, i apareixen com a símptomes molt freqüents en persones amb vacuna larinorrea, és a dir,moquear, el mal de coll o la tos seca i el mal de cap», va explicar AlfredoCorellen la Cadena Ser.

Les noves variants i l'arribada de la vacuna per a un ampli percentatge de la població ha provocat que la dificultat per a respirar, que al principi de la pandèmia era un dels indicadors més habituals, ja no sigui tan comú entre les persones contagiades.

Aquests símptomes també són compatibles amb un refredat i, en algunes ocasions, amb al·lèrgia al pol·len, la qual cosa produeix confusió en els pacients i que no es realitzin les proves pertinents.

tracking