Diari Més

Jocs Olímpics

Un eixam de drons il·lumina el cel de Tòquio en la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics

1.824 drons han format des del centre de l'Estadi Olímpic l'emblema dels Jocs amb el color blau indi

Moment de l'espectacle amb drons a la cerimònia

Un eixam de drons il·lumina el cel de Tòquio en la cerimònia d'inauguració dels Jocs OlímpicsTwiiter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Jocs Olímpics de Tòquio han cridat a la pau i a la unitat amb un globus terrestre format per drons i la cançó «Imagine» de John Lennon interpretada per artistes dels cincos continents, entre ells l'espanyol Alejandro Sanz.

1.824 drons van formar des del centre de l'Estadi Olímpic l'emblema dels Jocs en color blau indi, tonalitat tradicionalment usada en l'arxipèlag japonès i es van elevar a la nit tokiota fins a formar un globus terraqüi al so de «Imagine».

Interpretada per músics dels cinc continents, la veu d'Alejandro Sanz va cantar a la pau en representació d'Europa, al costat de l'africana Angélique Kidjo i des d'Oceania Keith Urban, John Legend des d'Amèrica i el cor infantil nipó de Suginami, format en 1964.

Els Jocs de Tòquio van presentar al món, en el cinquanta aniversari de la seva creació aquest himne pacifista com a colofó a la desfilada dels 11.5000 atletes del món.

La lletra de la cançó, coneguda internacionalment, porta a imaginar un món pacífic, unit, sense fronteres i en harmonia i d'ella el seu creador arribaria a dir que tal vegada era el millor que havia escrit.

En la primavera de 1971, John Lennon, de retorn d'un viatge per Madrid, Trinidad i Londres, assegut a un piano va crear «Imagine», una cançó que es convertería en himne del pacifisme en l'època i cinquanta anys més tard arriba als Jocs Olímpics de Tòquio.

L'ex dels Beatles, icona de la banda britànica que es dissoldria en 1970, es va inspirar en un poema del llibre «Grapefruit» escrit per la seva parella Yoko Ono i junts coproduirien des de la seva casa de Ascot, Anglaterra, el disc que portaria el mateix nom de l'aclamat tema.

L'artista britànic també remarcaria que el seu treball, en unió amb la japonesa Yoko Ono, era transmetre de persona a persona, a cada país i generació la pau, com una torxa olímpica.

Per part seva, la polifacètica artista nipona, de 88 anys actualment, afirmaria que ella i John convivien mútuament en l'art, un resultat que en «Imagine» salta a la vista, perquè l'imperible clàssic és una fusió de la convivència i inspiració de l'est i l'oest.

L'artista nipona, actualment de 88 anys, no ha deixat de promoure aquest llegat de pau i participa en programes i iniciatives pacifistes pel globus, com la torre Imagini Peace «Imagina la pau», construïda en 2007 a Islàndia, quan el cantant hagués complert 67 anys.

tracking