Diari Més

Societat

Subhasten la pistola amb què el xèrif Pat Garrett va matar a Billy El Nen

La venda tindrà lloc el 27 d'agost i s'espera que el preu oscil·li entre els 2 i els 3 milions de dòlars

Fotografia cedida per la casa de subhastes Bonhams on es mostra la pistola utilitzada.

Subhasten la pistola amb què el xèrif Pat Garrett va matar a Billy El NenEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pistola amb la qual l'agutzil justicierPatGarrettva matar en Nou Mèxic al jove pistolerBillyEl Nen en 1881 serà subhastada el pròxim 27 d'agost i s'espera que abast un preu d'entre 2 i 3 milions de dòlars, va informar aquest dijous en la seva pàgina d'internet la casa de subhastesBonhams.

La pistola, una Colt calibri 7 1/2 fabricada en 1880 i considerada perBonhams«peça icònica de la primerenca història de l'Oest», va pertànyer aGarrett, l'home de la llei i l'ordre que, després d'una llarga persecució, va rastrejar i va localitzar aBillyEl Nen en un ranxo a FortSummer(Nou Mèxic) i el va matar a tirs.

És l'«arma de foc occidental més important i desitjada que es coneix, així com una de les millor documentades, i mai abans havia aparegut en una subhasta pública», destaca lasubastadora.

El llegendariBillyEl Nen, que va morir als 21 anys, era buscat a Arizona i Nou Mèxic per la mort de vuit homes en aquell violent Oest del segle XIX.

La pistola, en molt bon estat, procedeix de la col·lecció privada d'una parella de Texas, Jim iTheresaEarle, que va acumular armes de foc i altres artefactes durant prop de mig segle i la família del qual ha decidit ara subhastar-la.

Altres valuosos objectes que sortiran a subhasta són una escopeta de doble canó queBillyEl Nen va usar quan va escapar d'un tribunal en Nou Mèxic i el contracte que va signar l'agutzilGarrettper al llibre que va escriure sobre el pistoler, un dels personatges que més llegenda cinematogràfica ha generat.

«Ara part de la mitologia estatunidenca, l'amistat deGarrettamb 'Kid', el seu respecte mutu i la seva posterior caça, captura, fugida i mort s'han convertit en llegenda», destacaBonhams.

La història deBillyEl Nen ha estat font de la cultura pop, la música i la literatura durant més d'un segle, amb pel·lícules tan emblemàtiques com 'PatGarrettandBillytheKid'(1973), de SamPeckinpah, o 'YoungGuns'(1988), deGeoffMurphy i ChristopherCain.

tracking