Diari Més

Concurs

De vegades els somnis es fan realitat

Hodei Garraza, estudiant de l'Institut de l'Arboç, ha quedat finalista del concurs del Saló del Còmic

Hodei Garraza, estudiant de l'Institut de l'Arboç, ha quedat finalista del concurs del Saló del Còmic

De vegades els somnis es fan realitatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Soul és un noi apassionat de les estrelles. Li agrada estudiar i anar a classe, però els seus companys el titllen de setciències, i no se sent bé a l'escola. Fins que un bon dia aconsegueix viatjar a l'espai.

Aquesta és la trama del còmic El Hombre Estrella, obra del jove estudiant Hodei Garraza Arús, que ha estat classificat com a finalista del concurs que cada any organitza el Saló del Còmic de Barcelona.

L'Hodei viu a la Gornal, té 13 anys i aquest setembre començarà segon d'ESO a l'institut de l'Arboç. «Un professor que sap que m'agraden els còmics i l'art, em va dir que hi havia aquest concurs, i vaig decidir participar a veure què passava», explica. La seva obra és un còmic d'estil clàssic amb 14 vinyetes. El protagonista es diu Soul, i és una persona que expressa les seves emocions a través d'un rellotge digital inserit al casc. Quan és feliç, marca les 10:10, i a mesura que es va posant trist, el rellotge tira enrere fins a les 05:05 o, encara més, fins a les 02:02. Ara bé, quan finalment fa realitat el seu somni, el rellotge marca el màxim: les 12:12.

La trama, detalla l'Hodei, és un relat de superació, una història on es posa de manifest que un pot fer tot allò que es proposi.

El jove estudiant es declara aficionat al còmic, en especial a les tires còmiques de Snoopy i Garfield. També toca la guitarra i li agrada el cinema, la joieria i la rellotgeria. Quant a la nominació, afirma sentir-se «molt il·lusionat», i admet que va ser una sorpresa arribar a la final.

Al setembre se sabran els guanyadors. El Concurs Escolar Còmic Barcelona es fa amb la col·laboració del Departament d'Educació de la Generalitat. En l'edició d'enguany, la temàtica era 'L'esperit de superació: com ens sobreposem a una experiència dura, una adversitat, per sortir-ne més forts i savis'. S'estableixen quatre categories en funció del nivell educatiu, i l'Hodei ha quedat finalista en la categoria de 1r i 2n d'ESO. Els premis del concurs són, per al guanyador, un curs d'estiu a l'Escola Joso (Centre de còmic, il·lustració i arts visuals); el segon premi és un lot de productes de dibuix Sakura i el tercer un lot de còmics de les editorials col·laboradores.

El còmic 'El Hombre Estrella'.

De vegades els somnis es fan realitatCedida

tracking