Diari Més

Detecten un nou coronavirus relacionat amb el que causa la covid-19 en ratpenats del Regne Unit

No hi ha proves que aquest nou virus s'hagi transmès als humans ni que pugui fer-ho en el futur

Un ratpenat analitzat en un laboratori

Detecten un nou coronavirus relacionat amb el que causa la covid-19 en ratpenats del Regne UnitWOCHIT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un coronavirus relacionat amb el virus que causa la covid-19 als éssers humans s'ha trobat en ratpenats de ferradura del Regne Unit, segons una nova recerca realitzada en col·laboració amb la Universitat deEastAnglia, la Societat Zoològica de Londres (ZSL)iPublicHealthEngland(PHE). No obstant això, no hi ha proves que aquest nou virus s'hagi transmès als humans, ni que pugui fer-ho en el futur, tret que muti.

Els investigadors de laUEAvan recollir mostres fecals de més de 50 ratapinyades de ferradura menor a Somerset,Gloucestershirei Gal·les i les van enviar per a la seva anàlisi viral aPublicHealthEngland. La seqüenciació del genoma va descobrir un nou coronavirus en una de les mostres de ratapinyada, que l'equip ha denominat «RhGB01».

És la primera vegada que es troba unsarbecovirus(coronavirus relacionat amb elSARS)en un ratpenat de ferradura menor i el primer que es descobreix al Regne Unit.

És poc probable que aquest virus suposi un risc per als humans

L'equip de recerca afirma que és gairebé segur que aquestes ratapinyades hagin albergat el virus durant molt de temps. I s'ha trobat ara, perquè és la primera vegada que se'ls fa una prova. El més important és que és poc probable que aquest nou virus suposi un risc directe per als humans, tret que muti, asseguren.

Una mutació podria produir-se si un humà infectat pel Covid-19 el transmet a una ratapinyada infectada, per la qual cosa qualsevol persona que entri en contacte amb ratapinyades o els seus excrements, per exemple els que es dediquen a l'espeleologia o a la protecció de les ratapinyades, ha de portar elEPIadequat.

tracking