Diari Més

Així és el perfil del jove 'hipercontagiador'

La Junta de Castella i Lleó alerta sobre aquest tipus de persona, que aconsegueix expandir el virus exponencialment

Iatge  d'arxiu d'un jove bevent aigua al carrer.

Així és el perfil del jove 'hipercontagiador'Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incidència per covid-19 entre els joves s'ha disparat en les últimes setmanes. Segons l'informe d'aquest dimarts del Ministeri de Sanitat, la incidència acumulada a 14 dies en els grups d'edat d'entre 14 i 19 anys supera els 1.525 casos per cada 100.000 habitants i, en el cas dels joves d'entre 20 i 29, la dada depassa els 1.838 casos.

De fet,en algunes comunitats, la dada està per damunt fins i tot dels 3.000 casos. Navarra, Castella i Lleó, Astúries, Aragó i Catalunya són les que presenten una incidència més elevada en aquesta franja d'edat.

Donada aquesta situació, segons explica en la seva edició digital 20minutos.es el vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, i la consellera de Sanitat, Verónica Casado, han alertat aquest dimarts del paper 'hipercontagiador' que estan tenint els joves a la regió. La consellera de Sanitat ha posat l'accent que el perfil d'aquests joves 'hipercontagiadors' són aquells «que recorren diversos bars per a acabar reunits en places i amb multitud de contactes, la qual cosa fa que el virus s'expandeixi i dificulta el rastreig».

Per a combatre l'increment generalitzat de la covid-19, que està afectant especialment els joves, el Consell de Govern de la Junta va aprovar aquest dilluns l'adopció d'una sèrie de mesures especials centrades en l'hostaleria i restauració, oci nocturn, penyes, celebracions i espectacles públics en tot el territori de la Comunitat.

tracking