Diari Més

Un estudi assenyala que els anticossos de la covid-19 persisteixen 9 mesos després de la infecció

L'equip investigador va descobrir que el 98,8% de les persones infectades al febrer i març van mostrar nivells detectables d'anticossos al novembre

Imatge

Por i desconeixement: el que va sentir la metgessa que va detectar el primer contagi de covid a EspanyaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi realitzat en una ciutat italiana, difós aquest dilluns a la revista científica Nature, va mostrar que el nivell d'anticossos per la covid-19 continua sent alt almenys nou mesos després de produir-se la infecció per SARS-CoV-2, independentment de si aquesta va ser o no simptomàtica.

Investigadors de la universitat de Pàdua i de l'ImperialCollegede Londres van sotmetre a proves de coronavirus a més del 85% dels 3.000 residents en aquesta localitat italiana al febrer i març de 2020 i els van tornar a sotmetre a tests d'anticossos al maig i novembre d'aquest any.

L'equip investigador va trobar que el 98,8 per cent de les persones infectades al febrer i març van mostrar nivells detectables d'anticossos al novembre i que no va haver-hi diferències entre aquells que havien sofert símptomes de covid-19 i els que havien estat asimptomàtics.

Els nivells d'anticossos es van detectar emprant tres tests per a detectar tipus diferents d'anticossos que responen a parts del virus diferents. Els resultats van mostrar que tots els tipus d'anticossos van presentar algun declivi entre maig i novembre, tot i que la taxa de deterioració era diferent segons el test.

També van trobar casos de nivells d'anticossos que van augmentar en algunes persones, suggerint una potencial reinfecció amb el virus, la qual cosa proporciona un impuls al sistema immunològic.

«No trobem proves que els nivells d'anticossos entre les infeccions de simptomàtics i asimptomàtics es diferenciïn de manera significativa, la qual cosa suggereix que la força de la resposta immunològica no depèn dels símptomes i la severitat de la infecció», apunta l'autora principal de l'estudi,IlariaDorigatti, del Centre per a l'Anàlisi Global de Malalties Infeccioses i de l'institut AbdulLatifJameelper a Analítiques d'Emergència i Malalties a l'ImperialCollege.

No obstant això, va agregar que l'estudi mostra que «els nivells d'anticossos varien, a vegades de manera notable, depenent del test utilitzat».

«Això implica que es necessita precaució quan es comparen estimacions dels nivells d'infecció en una població obtinguts en parts del món diferents, amb test diferents en diferents moments», va puntualitzar.

També va observar que «és clar que la pandèmia no ha acabat, ni a Itàlia ni a l'estranger. Per a avançar, és important continuar administrant primeres i segones dosis de la vacuna així com reforçar sistemes de vigilància com els de rastreig de contactes».

tracking