Diari Més

Què hi ha darrere del possible augment de pit després de vacunar-se?

Moltes dones vacunades amb la Pfizer havien notificat aquest efecte secundari

Un vial de la vacuna Pfizer/BioNTech.

Pfizer i BioNTech acorden amb la CE el subministrament de 200 milions de dosis mésEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte, La Sexta va emetre La Sexta Noche. El format, que junta entrevistes, tertúlies i monogràfics, va oferir també un repàs sobre l'última hora de la gestió de la covid-19, les noves variants i el procés de vacunació.

Sobre els efectes secundaris d'això últim va parlar OlgaMediano, pneumòloga experta en medicina del somni i ventilació mecànica. I és que, malgrat que, com és natural, se sabés des del principi que podrien produir-se efectes secundaris després de la vacuna de la covid-19, aquests segueixen sense conèixer-se al detall.

Al llarg de les últimes setmanes, moltes dones han anat compartint en xarxes que havien notat un notable augment del pit després de rebre la vacuna dePfizer. Mediano va respondre a la qüestió sobre si entre la vacuna i aquest augment hi ha una relació causa-efecte.

L'experta va dir que era cert, i que es tracta d'un fenomen que té el seu origen en la inflamació dels ganglis de l'axil·la, alguna cosa queobstaulizaladrenacióni que es pot traduir en un augment de pit.

No obstant això, l'explicació no va quedar aquí i la col·laboradora va voler parlar més sobre aquests símptomes als quals són més proclius les dones, com les alteracions menstruals, fent que no es compleixin els cicles habituals.

Mediano va aprofitar l'ocasió per a demanar que es fes més cas a aquesta mena de qüestions, i que tant la medicina com la ciència haurien de fer-se sempre amb perspectiva de gènere, prestant més atenció, estudiant i catalogant aquest tipus de símptomes.

tracking