Diari Més

Troben el 'super anticòs' capaç de combatre totes les variants de la covid-19

Els experts tenien 12 línies d'investigació de la qual ha sortit una de molt prometedora

IrsiCaixa ha demostrat que les cèl·lules T del sistema immunitari són molt eficaces.

La immunitat cel·lular protegeix les persones que no generen anticossos d'una covid-19 greuIrsiCaixa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segueixen els avanços per a lluitar contra les variants delSars-Cov2 i d'altres coronavirus i ara s'ha trobat un nou anticòs capaç de fer front a totes les mutacions que es donin, algunes de les quals ja han anat evolucionant durant la pandèmia. Els experts, de fet, donen per descomptat que aquests virus continuaran mutant en el futur, per la qual cosa els tractaments hauran de continuar avançant per a combatre'ls.

Segons un estudi publicat per la revista Nature, aquest anticòs no es pot provar contra virus desconeguts, però sí que permetrà avançar en el desenvolupament de vacunes. De fet, els investigadors van treballar amb 12 anticossos diferents de persones que havien passat la malaltia i comparant-los, han trobat un que no permet ser superat per cap de les variants delSars-Cov-2i altres coronavirus. A més, és prou potent a la llum de les recerques que s'han fet.

Els autors de l'estudi volien buscar una solució al problema que tenen alguns tractaments actuals contra la covid-19, i aquest no és un altre que les variants, perquè algunes d'aquestes mutacions permeten que el virus escapi de l'abast dels anticossos.

Els investigadors apunten a més que l'estudi ha servit per a veure, precisament, quines són les «característiques que han de prioritzar-se per al desenvolupament terapèutic contra la pandèmia actual i les possibles pandèmies futures», de tal manera que no es repeteixi la situació que s'ha viscut amb la covidi així poder anticipar-se amb els medicaments i les vacunes.

Aquest divendres també s'ha publicat que encara que el risc que un nen sigui ingressat en un hospital degut a la covid-19 és petit, un nou estudi britànic ha descobert que al voltant d'1 de cada 20 nens hospitalitzats per aquesta malaltia desenvolupen complicacions cerebrals o nervioses relacionades amb la infecció vírica.

La recerca, publicada en la revista 'TheLancetChildandAdolescentHealth'i dirigida per la Universitat de Liverpool (el Regne Unit), identifica un ampli espectre de complicacions neurològiques en els nens i suggereix que poden ser més comuns que en els adults ingressats amb covid-19.

tracking