Diari Més

França rebaixa a 24 hores la validesa del test per als viatgers des d'Espanya

No s'exigirà cap quarantena

Una dona amb mascareta passant davant de la Torre Eiffel.

França imposa a les escoles l'ús exclusiu de mascaretes quirúrgiquesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França imposarà des d'aquest cap de setmana als viatgers procedents d'Espanya i Portugal que no estiguin vacunats untest covidnegatiu realitzat com a molt 24 hores abans, i no 72 hores com fins ara, davant el fort creixement dels contagis en aquests dos països.

El secretari d'Estat d'Assumptes Europeus,ClémentBeaune, ha oficialitzat aquest dijous la mesura en una entrevista a l'emissoraFranceInfoen la qual ha reiterat la seva recomanació als francesos que encara no hagin reservat les seves vacances perquè no vagin a Espanya i Portugal.

«Em sembla normal i és la meva responsabilitat dir que hi ha zones amb més risc que unes altres, i per tant evitin-les quan tenen possibilitat de fer-ho», ha subratllat referint-se als dos països.

Beaune ha insistit que no hi haurà majors impediments als desplaçaments: «Per Espanya i Portugal, com per tots els països europeus, tenim el mateix règim, el certificat sanitari obligatori per viatjar» que es controlarà «sistemàticament» en tots els vols.

Ha precisat que «per als quals no estan vacunats quan tornin d'aquests dos països, d'Espanya i Portugal, com la situació és difícil hauran de fer-se un test en 24 hores i la mesura ha d'entrar en vigor aquest cap de setmana».

Ha puntualitzat que no s'exigirà cap quarantena, com no s'exigirà quarantena a cap viatger procedent d'un altre país de la Unió Europea, ja que s'ha acordat una regla comuna que és demanar el certificat sanitari europeu.

tracking