Diari Més

Sanitat amplia a 72 hores la validesa de les PCR per entrar a Espanya

També s'amplia a 48 hores el període de validesa del test d'antígens

Una treballadora sanitària prepara un test PCR.

coronavirus, test, covid, PCREfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Salut Pública ha ampliat a 72 hores el període de validesa de les proves diagnòstiquesPCRper detectar el coronavirus i a 48 el dels test d'antígens necessaris per accedir a Espanya, segons la resolució del Ministeri de Sanitat que publica aquest dimarts el Boletín Oficial del Estado (BOE).

D'aquesta manera es modifica la resolució del 4 de juliol de 2021 relativa als controls sanitaris a realitzar en els punts d'entrada a Espanya per controlar l'emergència sanitària derivada de la covid-19, que acceptava com a vàlids els certificats de provesPCRi test d'antígens amb resultat negatiu expedits les 48 hores anteriors a l'arribada.

Les proves diagnòstiques admeses ara seran les d'ampliació d'àcid nucleic molecular (NAAT), la mostra del qual hagi estat obtinguda dins de les 72 hores anteriors a l'arribadaa Españai els test d'antígens inclosos a la llista comuna de la Comissió Europea, sempre que es realitzin 48 hores abans del viatge.

El certificat de prova diagnòstica ha d'incloure la següent informació: nom i cognom del titular, data de la presa de la mostra, tipus de test realitzat i país emissor.

Aquesta resolució de la Direcció General de Salut Pública, dependent del Ministeri de Sanitat, entrarà en vigor demà, 14 de juliol.

tracking