Diari Més

Johnson diu que Anglaterra «és a prop» d'aixecar últimes restriccions

Confia que se suprimeixin a partir del dia 19

Johnson mirant la final de l'Eurocopa avui a Wembley (Londres).

Johnson diu que Anglaterra «és a prop» d'aixecar últimes restriccionsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va dir aquest diumenge que Anglaterra «és a prop» d'aixecar aquest mes les últimes restriccions pel coronavirus, si bé va advertir que s'espera un repunt dels contagis.

Johnson espera oferir aquest dilluns a la tarda una roda de premsa per a confirmar que les restriccions seran suprimides a Anglaterra a partir del 19 de juliol, mentre que el ministre de Sanitat,SajidJavid, també el comunicarà el dilluns al Parlament.

Segons va informar avui la residència oficial de DowningStreet, la mesura estarà basada en quatre punts: l'èxit del pla de vacunació, l'evidència que els preparats redueixen les hospitalitzacions i les morts, que el nombre de noves infeccions no provoquen una alça considerable de les hospitalitzacions i que no hi ha noves variants que alterin el pla.

En unes declaracions divulgades per DowningStreet, Johnson va indicar que el país està prop de la «fita final en la nostra fulla de trencada per a sortir del confinament, però el pla per a restablir les nostres llibertats han d'arribar amb un advertiment».

«Mentre que el pla fenomenal de vacunació ha ofert a cada adult alguna protecció contra el virus, i el vincle crucial entre casos, hospitalitzacions i morts està afeblit, la pandèmia global no ha acabat encara», va afirmar Johnson.

Els casos augmentaran a mesura que Anglaterra aixeca les restriccions, per la qual cosa «el nostre missatge serà clar: la cautela és absolutament vital i tots hem d'assumir la responsabilitat» per a protegir la Sanitat pública (NHS, en anglès), va agregar.

L'aixecament de les mesures restrictives va ser retardat quatre setmanes fins al 19 de juliol a fi d'oferir la vacuna a més adults, mentre augmenten els contagis per la variant delta.

El 86,9% dels adults al Regne Unit han rebut la primera dosi i el 65,6% la segona.

Segons les últimes dades oficials, ahir es van registrar 32.367 nous contagis i altres 34 morts percovid.

tracking